Ладижинська сільська територіальна громада
Уманського району Черкаської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про підсумки моніторингу якості  харчування учнів в закладах загальної  середньої освіти Ладижинської СТГ

Дата: 05.03.2024 16:20
Кількість переглядів: 413

Фото без описуПро підсумки моніторингу якості  харчування учнів в закладах загальної  середньої освіти Ладижинської СТГ

     Відповідно до наказу Відділу освіти, культури, молоді та спорту Ладижинської сільської ради № 6 від 26. 02.2024 року, з метою забезпечення учнів закладів загальної середньої освіти Ладижинської СТГ повноцінним, безпечним, збалансованим, якісним та різноманітним харчуванням, для покращення рівня організації харчування учнів, було проведенно моніторинг якості харчування в закладах загальної середньої освіти Ладижинської СТГ. Моніторинг проводився шляхом опитування учнів, батьків та працівників закладів загальної середньої освіти.

     В опитуванні взяло участь 258 осіб. Найактивнішу участь в опитуванні взяли учні 5 – 9 класів (41,6 % респондентів), батьки учнів 1 – 4 класів (29,2 % респондентів), батьки учнів 5 – 11 класів (16,7 % респондентів), учителі (8,2 % респондентів), учні 10 – 11 класів (3,9 % респондентів).

     В ході опитування з’ясувалося, що більшості опитаних серед перших страв найбільше подобається борщ, з других страв запіканка, картопляне пюре, тушкована риба, котлети, вермішель, каші з підливою.

     Учням найбільше не подобаються страви з гороху та квасолі, а також мариновані та квашені огірки, ці страви учасники опитування найчастіше називали серед тих, які не хотіли б бачити в шкільному меню. Серед страв, які учні хотіли б бачити у  меню учасники опитування найчастіше називали молочні каші, випічку, свіжі овочі (найбільше помідори та огірки) та фрукти (апельсин, банан, яблуко, мандарин).

    Якість обслуговування в шкільних їдальнях, за 5 – ти бальною шкалою учасники опитування оцінили, у 4 бали (36, 9% респондентів), 5 балів (31,4 % респондентів).

   Якість приготування страв у шкільних їдальнях, за 5 – ти бальною шкалою учасники опитування оцінили, у 4 бали (40, 2% респондентів), 5 балів (24 % респондентів).

   Якість прибирання та миття посуду, за 5 – ти бальною шкалою учасники опитування оцінили, у 4 бали (25, 8% респондентів), 5 балів (62,3 % респондентів).

  Серед пропозицій від учасників опитування найчастіше звучали наступні: вилучити зі шкільного меню страви з бобових культур, подавати гарячу їжу, подавати каші, салати та запіканку в окремому посуді, ввести в меню випічку, забезпечити наявність паперових серветок на обідніх столах, замінити меню понеділка, додати до меню молочні каші, а також кисломолочні продукти такі як йогурт, ряжанка та кефір.

   Враховуючи дані отримані в ході проведення моніторингу Відділом освіти, культури, молоді та спорту Ладижинської сільської ради було видано наказ № 10 від 04. 03.2024 року «Про підсумки моніторингу якості харчування учнів в закладах загальної середньої освіти Ладижинської СТГ». Відповідно до якого було рекомендовано наступне:   

 

  1. Керівникам закладів загальної середньої освіти Ладижинської сільської ради: взяти до уваги результати моніторингу та актуалізувати зусилля, щодо виправлення виявлених недоліків. 
  2. Технологу Відділу освіти, культури, молоді та спорту Ладижинської сільської ради:
  • внести корективи в меню закладів загальної середньої освіти, а саме: змінити меню понеділка;
  • мінімізувати в меню закладів загальної середньої освіти кількість страв з бобових культур (квасоля, горох) шляхом їх заміни на інші білкові компоненти;
  • вивести зі шкільного меню мариновані та квашені огірки;
  • розглянути можливість, щодо введення випічки в шкільне меню;
  • розглянути можливість, щодо введення до меню молочної каші, та кисломолочних продуктів таких, як йогурт, ряжанка та кефір.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь