Ладижинська сільська територіальна громада
Уманського району Черкаської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

СІМЕЙНИЙ ПАТРОНАТ – ПОСЛУГА ЛЮБОВІ!

Дата: 04.01.2024 08:07
Кількість переглядів: 142

Фото без описуПитання захисту прав дітей на сьогодні є одним із пріоритетних напрямків реалізації державної політики. Конвенцією ООН про права дитини визначено, що усім дітям необхідно зростати в сімейному оточенні, в атмосфері щастя, любові та розумінні для повного і гармонійного розвитку її особи. Сьогодні, в умовах воєнного стану, чимало дітей можуть залишитись без батьківської опіки та турботи. Однією із альтернативних форм сімейного виховання є патронат над дитиною. Це тимчасовий догляд, виховання і реабілітація дитини в сім’ї патронатного виховання на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

До сім’ї патронатного вихователя можуть бути влаштовані діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, що негативно впливають чи можуть вплинути на їх життя, здоров’я та розвиток, в тому числі:

- діти, які залишилися без батьківського піклування, в тому числі ті, які перебувають у закладі охорони здоров’я, тимчасово влаштовані в сім’ю громадян, центр соціально-психологічної реабілітації дітей або до закладу інституційного догляду та виховання дітей;

- діти, які перебували в інших формах сімейного виховання;

- малолітні/неповнолітні вагітні чи малолітні/неповнолітні породіллі з немовлям, які залишилися без батьківського піклування або перебувають у складних життєвих обставинах.

Метою патронату над дитиною є забезпечення захисту прав дитини, яка тимчасово, через складні життєві обставини, не може проживати разом з батьками чи законними представниками. Доки дитина проживає в патронатній сім’ї, соціальні служби проводять комплексну роботу з батьками, щоб повернути їм дитину, або шукають їй усиновителів чи опікунів. Патронат дає дитині шанс зростати в безпеці та любові.

Патронатні вихователі – особи, які на професійній основі здійснюють догляд, виховання і розвиток дітей, влаштованих в їх сім’ю, ними можуть бути повнолітні громадяни України, які мають досвід виховання дитини й відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, виховання й реабілітації дитини в своєму домі. За надання послуг тимчасового догляду патронатна родина отримує заробітну плату, як і на будь-якій роботі.

Особа, яка має бажання стати патронатним вихователем, за більш детальною інформацією може  звернутись до Служби у справах дітей Ладижинської сільської ради.

 

Підготувала: Служба у справах дітей Ладижинської сільської ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь