Ладижинська сільська територіальна громада
Уманського району Черкаської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДОПОМАГАТИ ІНШОМУ  -  НЕЛЕГКО

Дата: 18.08.2023 16:29
Кількість переглядів: 222

Фото без описуДОПОМАГАТИ ІНШОМУ  -  НЕЛЕГКО

 

         Соціальна робота – унікальний вид професійної діяльності зі створення соціальних умов для поліпшення умов життя окремої особистості, підвищення добробуту народу. В основі соціальної роботи лежить толерантне, гуманне, добродійне ставлення до особистості.

         Тож основними завданнями роботи комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Ладижинської сільської ради є вчасне виявлення, забезпечення та надання соціальних послуг громадянам, які перебувають в складних життєвих обставинах та потребують допомоги.

         У КЗ "Центр надання соціальних послуг Ладижинської сільської ради" у відділі соціальної допомоги вдома працюють 13 соціальних робітників, які обслуговують 123 підопічних із 11 сіл Ладижинської сільської територіальної громади. Наші підопічні - це одинокі та одинокопроживаючі люди похилого віку, які за станом здоров'я потребують додаткової допомоги, та  люди з інвалідністю, які потребують стороннього догляду. Послуга надається безкоштовно, але також є і ті підопічні, яким послуга надається платно, відповідно до тарифів Міністерства соціальної політики.

         Щомісячно до КЗ"ЦНСП ЛСР" робітники відділу подають звіт, моніторинг, де зазначається, які саме заходи послуги були надані.  Це не тільки прибирання чи доставка медикаментів, а й допомога у самообслуговуванні, веденні домашнього господарства та організації харчування, а ще й налаштування такого собі містка між бабусями та дідусями із зовнішнім світом, розповідають новини, адже просте людське спілкування - це те, чого так не вистачає самотнім людям і часто це, мабуть, найдієвіші ліки проти старечих хвороб.

         Допомагати іншому – нелегко, це дуже відповідальна робота. Наші робітники розуміють, що крім них, цій людині ніхто не допоможе.
Цих жінок(робітників) зустрінеш у селі за будь-якої погоди, хоч в пекельну літню спеку, хоч в тріскучий зимовий мороз - поспішають до своїх підопічних.

         І це всього лише кілька прикладів... Можливо комусь вони здадуться такими буденними й звичайними, проте за цим всім стоїть людська небайдужість до оточуючих, а ще вміння якісно та професійно виконувати свою роботу. Так відбувається тоді, коли людина дійсно працює за покликом душі й велінням серця, коли на роботу йдеш з посмішкою, попри погоду чи пору року, інколи навіть не зважаючи на свої домашні проблеми та негаразди, хвороби, адже і в соціальних робітників вони є, бо вони насамперед люди, але йдуть, бо знають, що їх чекають і вони потрібні своїм підопічним.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь