Ладижинська сільська територіальна громада
Уманського району Черкаської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звіт про роботу відділу інформаційно-організаційної роботи, військового обліку, охорони праці та цивільного захисту населення Ладижинської сільської ради за І півріччя 2023 року

Дата: 02.08.2023 11:00
Кількість переглядів: 104

Фото без описуВідділ інформаційно-організаційної роботи, військового обліку, охорони праці та цивільного захисту населення Ладижинської сільської ради інформує про свою роботу за перше півріччя 2023 року.

12 січня відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу»  було організовано перевезення юнаків 2006 р.н. до Уманського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки для проходження медичного огляду при проведенні приписки до призовної дільниці. Було організовано транспорт для перевезення та сформовано групу супроводу, координатором якої став начальник відділу інформаційно-організаційної роботи, військового обліку, охорони праці та цивільного захисту населення – Сергій ЗАХАРЧУК.

17 січня було організовано чергування відповідальних працівників виконавчого комітету Ладижинської сільської ради під час святкування релігійного свята «Водохреща» 19 січня 2023 року. Відповідальна особа-координатор даного заходу начальник відділу інформаційно-організаційної роботи, військового обліку, охорони праці та цивільного захисту населення – Сергій ЗАХАРЧУК.

В період з 31 січня по 2 лютого відділ інформаційно-організаційної роботи, військового обліку, охорони праці та цивільного захисту населення долучився до проведення рекламно-агітаційної роботи з питань служби в лавах Збройних Сил України, яка проводилась під гаслом «Майбутнє України у твоїх руках!».

17 лютого була проведена інформаційна кампанія, в якій було роз’яснено чоловічому населенню віком від 18-ти років про правила поводження з патрулями, робочими групами з розшуку військовозобов’язаних та офіцерів запасу.

27 березня було організовано створення позаштатного зведеного інженерного підрозділу Ладижинської сільської територіальної громади. Мета даного заходу: залучення громадян, техніки та персоналу у вигляді трудової повинності в рамках правового режиму воєнного стану. Також 27 березня начальник відділу інформаційно-організаційної роботи, військового обліку, охорони праці та цивільного захисту населення – Сергій ЗАХАРЧУК прийняв обов’язки з ведення військового обліку працівників Виконавчого комітету Ладижинської сільської ради.

14 квітня Місцева пожежна команда при Виконавчому комітеті Ладижинської сільської ради отримала від волонтерів німецької благодійної громадської організації в Україні «Das Kunterbunte Kindercelt» гуманітарну допомогу для забезпечення боєздатності підрозділів місцевої пожежної охорони.

27 квітня за підтримки відділу інформаційно-організаційної роботи, військового обліку, охорони праці та цивільного захисту населення фахівцями Уманських територіальних курсів ЦЗ та БЖД ІІІ кат. було проведено функціональне навчання з цивільного захисту начальників консультаційних пунктів, консультантів та працівників Ладижинської місцевої пожежної команди.

Протягом квітня-травня  відділом було проведено інформаційну кампанію з: правил поводження та техніки безпеки біля водойм, проведення рятувальних робіт біля водойм, попередження поширення хвороб та захворювань, що спричиняють падіж домашніх тварин.

19 червня визначено відповідальних осіб відділу за ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів в населених пунктах Ладижинської сільської територіальної громади. Начальник відділу інформаційно-організаційної роботи, військового обліку, охорони праці та цивільного захисту населення – Сергій ЗАХАРЧУК та діловод відділу інформаційно-організаційної роботи, військового обліку, охорони праці та цивільного захисту населення – Галина СЕМЧУК забезпечують належний стан ведення персонального обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів згідно чинного законодавства.

29 червня у зв’язку з постановою Кабінету  Міністрів України від 09.05.2023 №470  «Про координаційні центри підтримки цивільного населення» при Ладижинській сільській раді  було утворено координаційний центр та затверджено його персональний склад. Координаційний центр підтримки цивільного населення є консультативно-дорадчим органом, який утворюється для підтримки та координації надання допомоги населенню, постраждалому внаслідок збройного конфлікту, зокрема внутрішньо переміщеним особам, ветеранам війни, особам з інвалідністю внаслідок війни, особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, постраждалим учасникам Революції Гідності, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, іншим постраждалим особам, забезпечення ефективної взаємодії між органами виконавчої влади, правоохоронними та іншими державними органами, органами місцевого самоврядування, громадськими об’єднаннями, організаціями та установами, що залучають до своєї діяльності волонтерів, волонтерами, представництвами в Україні міжнародних гуманітарних організацій під час вирішення питань щодо соціального захисту, забезпечення житлом та зайнятості постраждалого населення, надання психосоціальної, медичної та правової допомоги постраждалому населенню.

 

Також протягом першого півріччя працівники відділу проводили роботу з:

  • розробки комплексних заходів для досягнення встановлених нормативів та підвищення існуючого рівня охорони праці, планів, програм поліпшення умов праці, навчання та інструктування, запобігання виробничому травматизму, професійним захворюванням.
  • проведення з працівниками Ладижинської сільської ради, її виконавчого комітету інструктажів (вступний (первинний), плановий, позаплановий) з охорони праці.
  • контролю за створенням та дотриманням санітарно-гігієнічних умов роботи працівників.
  • забезпечення належного оформлення і зберігання документації з питань охорони праці, а також своєчасної передачі їх до архіву для тривалого зберігання згідно з установленим порядком.
  • складання звітів з охорони праці за встановленими формами.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь