Ладижинська сільська територіальна громада
Уманського району Черкаської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Рекомендації "Про протипожежний захист під час збору урожаю"

Дата: 01.08.2023 14:13
Кількість переглядів: 78

Фото без описуЛітній період – жнивна пора не лише на зернові, а й на виникнення надзвичайних ситуацій, зокрема, пожежонебезпечних. За статистикою, наведеною  в журналі «Охорона праці», станом на 2021 рік щодня на території України виникало близько ста пожеж, в яких гинуло 5-6 людей. Близько 80% виникало через недотримання пожежних вимог та необережне поводження з вогнем. Невиконання профілактичних робіт щодо запобігання пожежонебезпечним ситуаціям на підприємствах призводить до завдання цим підприємствам серйозних збитків та втрат виробництва. З початку 2023 року за статистикою, наданою офіційними джерелами ДСНС, приблизно 85км2  території України пройдено вогнем. У 90% випадків причина виникнення пожеж на відкритих територіях — людська недбалість.

15.07.2023 поза межами с. Колодисте виникло загоряння сухої рослинності (трави) з подальшим розповсюдженням відкритого полум’я на хлібний масив суб’єкта господарювання ПрАТ «Укрзерноімпекс».

      Незважаючи на заходи інформаційно-роз’яснювальної роботи проведеної Уманським РУ ГУ ДСНС України в Черкаській області та Виконавчим комітетом Ладижинської сільської ради з землекористувачами, суб’єктом господарювання ПрАТ «Укрзерноімпекс» не було вжито заходів протипожежного характеру.

      Невиконання суб’єктом господарювання ПрАТ «Укрзерноімпекс» вимог правил пожежної безпеки призвело до розповсюдження відкритого полум’я на хлібний масив та знищення врожаю ранніх зернових культур (пшениці) на корені.

 

Суб’єктам господарювання рекомендуємо вжити наступних заходів:

 

Найменування заходу

 

Відповідальні за виконання

1

Провести протипожежний інструктаж з працівниками сільськогосподарських підприємств, та з зайнятими на роботах з підвищеною пожежною небезпекою – навчання в навчальному пункті управління ДСНС України у Черкаській області.

Сільгоспвиробники, що здійснюють свою діяльність на території Ладижинської  сільської територіальної громади (далі Ладижинської СТГ)

2

Своєчасно організовувати перевірку технічного стану, забезпеченості іскрогасниками та необхідними засобами пожежогасіння сільськогосподарської  техніки.

Сільгоспвиробники, що здійснюють свою діяльність на території Ладижинської  СТГ

3

Попередити сільгоспвиробників про заборону спалювання стерні.

Старости старостинських округів Ладижинської СТГ, начальник Ладижинської місцевої пожежної команди (МПК)  А.Горенко, начальник відділу організаційно-інформаційної роботи, військового обліку, охорони праці та цивільного захисту населення С.Захарчук

4

Забезпечити інформування про необхідність дотримання вимог пожежної безпеки з метою недопущення виникнення пожеж в природних екосистемах, особливо в засушливий період року та інформування про недопущення розведення вогню в лісових масивах.

Старости старостинських округів Ладижинської СТГ, начальник Ладижинської МПК  А.Горенко,

начальник відділу організаційно-інформаційної роботи, військового обліку, охорони праці та цивільного захисту населення С.Захарчук

5

Організувати проведення роз’яснювальної роботи серед населення щодо дотримання правил пожежної безпеки, інформувати жителів про випадки пожеж та їх причини.

Старости старостинських округів Ладижинської СТГ,  начальник Ладижинської МПК  А.Горенко,

начальник відділу організаційно-інформаційної роботи, військового обліку, охорони праці та цивільного захисту населення С.Захарчук

6

Розмістити попередження на полях про заборону спалювання трави, листя, стерні.

Старости старостинських округів Ладижинської СТГ, начальник Ладижинської МПК А.Горенко.

7

Створити резерв паливно-мастильних матеріалів та вогнегасних речовин на весь пожежонебезпечний період.

Ладижинська МПК, сільгоспвиробники, що здійснюють свою діяльність на території Ладижинської СТГ

 

Пам’ятайте, що додержання правил пожежної безпеки збереже не лише ваш урожай та прибуток, а і життя та здоров’я громадян.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь