Ладижинська сільська територіальна громада
Уманського району Черкаської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Патронатна сім’я – альтернативна форма сімейного виховання

Дата: 24.05.2023 16:09
Кількість переглядів: 127

Фото без описуПатронатна сім’я – альтернативна форма сімейного виховання

 Роль сім'ї у вихованні дітей – велика і відповідальна. Батьки є першими вихователями, які зміцнюють і загартовують організм дитини, розвивають її мову і мислення, волю і почуття, формують її інтереси, прагнення, смаки, здібності, виховують любов до знань, допитливість, спостережливість, працьовитість. Щасливе дитинство може бути тільки в тих дітей, які живуть у щасливих сім’ях. Тут діти не помічають свого щастя, як повітря, яким дихають. Вони природно і гармонійно розвиваються, живуть своїм багатобарвним життям, скороминущими бажаннями і мріями, їхні розмови щирі, а сміх веселий і дзвінкий. Кожна дитина заслуговує на гідне та щасливе життя.

На  жаль, не завжди все йде так, як ми цього хочемо. Сім’ї можуть потрапляти у категорію складних життєвих обставин через деякі чинники, які змінюють звичний ритм життя. Коли батьки в силу складних життєвих обставин не можуть опікуватися дітьми, їх на певний час беруть на виховання патронатні сім’ї. Патронатний вихователь – це людина, котра може взяти в свою родину дитину на виховання, якщо та опинилася в складних життєвих обставинах. Дитина може перебувати в такій сім’ї від 1 до 6 місяців. Це дасть батькам дитини можливість усунути складні життєві обставини, вирішити наявні проблеми, отримати соціальний супровід, що загалом сприятиме підвищенню батьківського потенціалу та возз’єднанню родини.

Що це дасть для дитини: безпеку, догляд, виховання та реабілітацію дитини в умовах сім’ї, підтримане спілкування з рідними; а в разі неможливості повернення до біологічної родини – пошук для дитини нової сім’ї.

Фінансування послуг патронату складається з оплати послуги праці патронатного вихователя, а також соціальних виплат на дітей, влаштованих під патронат. Соціальні виплати становлять 2 прожиткових мінімуми на кожну дитину відповідного віку. Розмір оплати за послугу патронату над дітьми прирівняний до 5 прожиткових мінімумів для працездатної особи. 

Якщо ви не байдужі до долі дітей, які потрапили у складні життєві обставини, і маєте бажання стати патронатним вихователем, більш детальну інформацію ви можете отримати звернувшись до Служби у справах дітей Ладижинської сільської ради.

 

Підготувала: Служба у справах дітей Ладижинської сільської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь