Ладижинська сільська рада
Уманського району Черкаської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День пам'яті та примирення в Колодистенській гімназії

Дата: 11.05.2023 15:59
Кількість переглядів: 313

Фото без описуЩороку 8 травня в Україні відзначають  День пам'яті та примирення. У цей день ми вшановуємо тих, хто у роки Другої світової війни боровся з нацизмом та усіх жертв тієї жахливої війни

Цього року  вдруге Україна відзначає День пам'яті та примирення  в умовах повномасштабної війни з росією. Українське і світове «Ніколи знову!» не зупинило російських агресорів. На зміну німецькому нацизму на наші землі прийшов російський рашизм. Проте ми віримо, що незабаром у державному календарі України з’явиться нова святкова дата – День Перемоги!

Сьогодні з метою належного відзначення мужності та героїзму переможців нацизму у Другій світовій війні, видатного внеску українського народу у перемогу антигітлерівської коаліції, вшанування пам’яті жертв Другої світової війни, а також виховання у молоді почуття патріотизму, національної гідності, готовності до захисту своєї держави, шанобливого ставлення до старшого покоління в Колодистенській гімназії було проведено ряд виховних заходів з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення:

В укритті під час повітряної тривоги  директор Колодистенської гімназії Світлана Крижановська  та вчитель історії Алла Концева зробили історичний екскурс в минуле, перегорнувши трагічні сторінки Другої світової війни, в якій загинули 8-10 мільйонів українців, зруйновано школи, лікарні, будинки мирних жителів…Ми повинні пам'ятати кожного! Адже ця пам'ять робить нас сильнішими. Особливо зараз, коли Україна воює з російським агресором, відстоюючи свою волю та незалежність.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять про людей, чиє життя було обірвано насиллям світового масштабу, людей різних національностей, чоловіків, жінок та  малих дітей, воїнів і мирного населення.

Фото без опису

Учні гімназії долучились до покладання квітів до пам'ятника Невідомому солдатові, вшановуючи безсмертний подвиг українського народу.

Фото без опису

Провели виховну годину «Пам’ятаємо! Віримо! Переможемо», створили лампадки пам’яті.

Фото без опису

Виготовили та намалювали маки – символ Дня пам’яті та примирення

Фото без описуФото без описуФото без опису

Переглянули презентацію «День примирення», виготовили свічки пам’яті.

Фото без опису

Проведено годину спілкування на тему: «Пам’ятаємо. Перемагаємо.»

Фото без описуФото без опису

Переглядали відео «Пам’ять єднає покоління».

Фото без опису

Створили проєкт  «Ще довго в пам’яті болітиме війна!», провели інтерактивний філворд  про квітку маку в українських традиціях, виготовили  розгортку-розмальовку.

Фото без опису

Виконали завдання «Склади прислів’я», написали асоціацію до слів «Мир» та  «Війна», в буклетах написали побажання для України.

Фото без опису

У бібліотеці оформлено книжкову виставку «Мужність та відвага крізь покоління».  Створення цієї виставки – це скромна данина пам'яті тим, хто загинув на полі бою  за честь та волю Батьківщини, це уроки істинної мужності та патріотизму для сучасників.

Фото без описуФото без опису

Згадуючи минуле, ми віримо у майбутнє! Стійкості та єдності нам. Разом до Перемоги! Перемогли нацизм- переможемо і рашизм! Слава Україні!

Підготував відділ освіти, культури, молоді та спорту


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь