Ладижинська сільська територіальна громада
Уманського району Черкаської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Служба у справах дітей інформує

Дата: 21.02.2023 15:56
Кількість переглядів: 222

Фото без описуПроведення профілактичних рейдів – одна з форм роботи Служби у справах дітей, метою яких є здійснення контролю за батьками, які неналежним чином виконують свої обов’язки по вихованню та утриманню дітей, сприяння у нормалізації соціально-психологічного клімату в родинах.

Начальником та провідним спеціалістом Служби у справах дітей Ладижинської сільської ради, за участі поліцейських офіцерів громади систематично проводяться профілактичні заходи (рейди „Діти вулиці”, „Вокзал”).

Так, протягом січня – лютого 2023 року проведено рейди „Діти вулиці”, „Вокзал з метою  профілактики дитячої бездоглядності, безпритульності, жебракування, правопорушенням, іншим негативним проявам у дитячому середовищі. У ході яких було відвідано такі села громади: Ладижинка, Ропотуха, Шарин, Фурманка, Ятранівка, Текуча, Колодисте, Рижавка, Городниця та здійснено обстеження матеріально-побутових умов проживання 22 родини, в яких виховується 37 дітей (з них 10 дітей знаходиться на обліку Служби у справах дітей). За результатами рейдового заходу складено відповідні акти. З батьками дітей проведено роз’яснювально-профілактичну роботу, щодо належного виконання батьківських обов’язків, дотримання санітарно-гігієнічних норм у житлових приміщеннях. Батьків запрошено до Служби у справах дітей Ладижинської сільської ради, для надання відповідних консультацій та проведення подальшої профілактичної роботи.

Також, було перевірено заклади торгівлі в населених пунктах, з метою здійснення перевірки дотримання працівниками торгівлі законодавства про заборону продажу неповнолітнім тютюнових виробів та спиртних напоїв. Продавців торгівельних закладів проінформовано про адміністративну відповідальність в разі порушення норм законодавства відповідно до частини другої статті 156 КУпАП за продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім, чинним законодавством передбачено відповідальність у вигляді штрафу.

        Відповідно до частини третьої статті 12 в редакції Закону №936-VIII від 26.01.2016 Закону України «Про охорону дитинства»  виховання в сім’ї є першоосновою розвитку особистості дитини. На кожного з батьків покладається однакова відповідальність за виховання, навчання і розвиток дитини. Батьки або особи, які їх замінюють, мають право і зобов’язані виховувати дитину, піклуватися про її здоров’я, фізичний, духовний і моральний розвиток, навчання, створювати належні умови для розвитку її природних здібностей, поважати гідність дитини, готувати її до самостійного життя та праці. Держава надає батькам або особам, які їх замінюють, допомогу у виконанні ними своїх обов’язків щодо виховання дітей, захищає права сім’ї, сприяє розвитку системи послуг з підтримки сімей з дітьми.

Підготувала: Служба у справах дітей Ладижинської сільської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь