Ладижинська сільська територіальна громада
Уманського району Черкаської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Освіта, освітяни – незламні у війні

Дата: 30.08.2022 13:28
Кількість переглядів: 221

Фото без опису

В Ладижинській громаді 29.08.2022 року у форматі Серпневої зустрічі пройшла традиційна серпнева нарада під назвою:«Освіта, освітяни – незламні у війні». У заході взяли участь сільський голова, начальник Відділу освіти, культури, молоді та спорту Ладижинської  сільської ради зі своїми підлеглими та керівники закладів освіти громади.

Розпочалася нарада з виступу Олександра Паламарчука, начальника Відділу освіти, культури, молоді та спорту Ладижинської сільської ради, який привітав педагогів із початком нового навчального року та зосередився на  напрямках роботи освіти за минулий рік та головних завданнях на наступний начальний рік.  «У зв’язку з воєнним станом та волевиявленням батьків, 2022-2023 навчальний рік ми розпочинаємо дистанційно, тобто у форматі онлайн, в наступних навчальних закладах:

  • Ладижинському ліцеї,
  • Колодистенській гімназії,
  • Шаринській гімназії
  • Ладижинському ЗДО Зірочка
  • Городницькому ЗДО Малятко
  • Колодистенському ЗДО Берізка
  • Текучанському ЗДО Росинка
  • Ятранівському ЗДО Росинка.

В офлайн режимі за рішенням батьків буде працювати Рижавська філія Ладижинського ліцею. Але форму організації навчально-виховного процесу ми зможемо переглянути, коли це дозволить безпекова ситуація», –  зазначив Олександр Паламарчук.

Окремо начальник зупинився на питанні організації опалювального сезону в закладах освіти та роботі місцевої влади і батьківських колективів задля його повноцінного забезпечення в умовах воєнного стану.

Пояснив начальник Відділу освіти, культури, молоді та спорту Ладижинської сільської ради і ситуацію щодо внутрішньо переміщених осіб: «Цьогоріч маємо забезпечити доступ до освіти також і дітям, які були змушені у зв’язку із повномасштабним вторгненням російських військ на  територію України залишити свої домівки. До закладів загальної середньої освіти Ладижинської громади станом на 29.08.2022 рік подали 19 заяв щодо зарахування дітей-ВПО (внутрішньо переміщені особи).

З вітальним словом до присутніх звернувся Сергій Цоколенко, сільський голова. Він побажав всім учасникам освітнього процесу мирного неба над головою та міцного здоров’я, наголосив на важливості, як ніколи,  згуртуватися та підтримувати один одного.

«Адже освіта – це ще один фронт нашої країни і ми його будемо впевнено тримати. Оскільки освіта і культура – це те основне, за що ми будемо боротися на нашій мирній території, щоб наші діти  були освічені та отримували якісну освіту», – підсумував Сергій Цоколенко.

24  лютого  2022 року – ця страшна дата внесла    зміни  в   життя кожного громадянина України.  Звісно ж діяльність  освітніх закладів громади в 2021/2022   навчальному  році теж це лихо не оминуло.     

Як повідомили у Департаменті гуманітарної політики, згідно з чинними наказами і розпорядженнями, новий навчальний рік кожен заклад освіти повинен розпочати із облаштованим укриттям, незалежно від обраної форми навчання. На нараді підбили підсумки цієї роботи.

За інформацією ВОКМС у Ладижинській громаді готові 9 найпростіших укриттів.

Незважаючи  на  обставини,  педагогічні колективи  закладів освіти проводили послідовну і цілеспрямовану роботу по виконанню завдань, визначених основними законодавчими та нормативними документами освітньої галузі: Законами України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», концептуальними засадами Нової української школи, Державним стандартом початкової освіти, власною Стратегією розвитку, внутрішньою  системою забезпечення якості  освіти, перспективними та річними планами роботи, забезпечували оновлення змісту, форм і методів навчання, виховання, вдосконалення освітнього  процесу та його результативність.

Підготував Відділ освіти, культури, молоді та спорту

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь