Ладижинська сільська територіальна громада
Уманського району Черкаської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Як вести діяльність без отримання дозволів та ліцензій суб’єктам господарювання під час дії воєнного стану

Дата: 09.06.2022 09:56
Кількість переглядів: 199

 

Фото без описуСуб’єкти господарювання на час воєнного стану можуть провадити господарську діяльність без отримання дозволів, інших документів дозвільного характеру та ліцензій просто подавши декларацію (повідомлення) про провадження господарської діяльності. Але це не стосується видів діяльності, визначених за переліком згідно з додатком 2 Постанови Кабінету Міністрів України від 18 березня 2022 р. № 314 «Деякі питання забезпечення провадження господарської діяльності в умовах воєнного стану».

Повідомлення потрібно подавати до Міністерства економіки, а суб’єктам підприємницької діяльності, які проводять охоронну діяльність – до Міністерства внутрішніх справ.

Декларацію за вибором суб’єкта господарювання незалежно від задекларованого (зареєстрованого) місцезнаходження (місця проживання), місця провадження господарської діяльності або місцезнаходження відповідного об’єкта можна подати :

  • в електронній формічерез Єдиний державний вебпортал електронних послуг, зокрема засобами мобільного додатку Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (далі - Портал Дія) (у разі подання декларації фізичною особою - підприємцем).
  • у паперовій формі через Центр надання адміністративних послуг з подальшою передачею органам ліцензування, дозвільним органам та суб’єктам надання публічних (електронних публічних) послуг засобами Порталу Дія. Після внесення інформації до Порталу Дія декларація повертається заявнику.

Подати декларацію про провадження господарської діяльності можна Центрі надання адміністративних послуг Ладижинської сільської ради. Рекомендуємо попередньо зареєструватись на візит за номером 067-578-29-23.

Декларація подається у довільній формі, але у ній слід вказати таку інформацію:

1. Відомості про суб’єкта господарювання:

  • для юридичної особи - організаційно-правова форма, повне і скорочене найменування (у разі наявності), ідентифікаційний код згідно з ЄДРПОУ та місцезнаходження;
  • для фізичної особи - підприємця - прізвище, власне ім’я, по батькові (за наявності), реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія (за наявності), номер паспорта громадянина України (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку в паспорті громадянина України) та місце проживання.

2. Відомості про фактичну адресу (адреси) провадження господарської діяльності.

3. Назва виду господарської діяльності, який провадиться суб’єктом господарювання.

4. Назва дозвільного документа (назви дозвільних документів), на заміну якого (яких) на період воєнного стану подана декларація.

5. Відмітка про те, що суб’єкт господарювання ознайомлений з вимогами законодавства, якими встановлено вичерпний перелік вимог до провадження господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню, отриманню документа дозвільного характеру, іншого результату надання публічної послуги, на заміну якого подана декларація, та зобов’язується їх виконувати.

 

Звертаємо увагу, що суб’єкти господарювання, які набули право на провадження господарської діяльності на підставі декларації, у разі відсутності відповідних дозвільних документів (документи дозвільного характеру, ліцензії та/або інші результати надання публічних послуг), невідкладно, але не пізніше одного місяця після припинення чи скасування воєнного стану звертаються до відповідних органів ліцензування, дозвільних органів та суб’єктів надання публічних (електронних публічних) послуг і отримують відповідні дозвільні документи в порядку, строки та на умовах, передбачених законодавством, без зупинення (припинення) їх діяльності.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь