Ладижинська сільська територіальна громада
Уманського району Черкаської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ ЛАДИЖИНСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ!!!

Дата: 28.04.2022 15:44
Кількість переглядів: 428

Фото без опису

Адміністративна комісія Виконавчого комітету Ладижинської сільської ради нагадує: СПАЛЮВАННЯ РОСЛИННИХ ЗАЛИШКІВ СУВОРО ЗАБОРОНЕНЕ!!!

З настанням весняного періоду збільшилась кількість випадків випалювання сухого листя та трави. Наслідками є шкода заподіяна флорі та фауні, а також дим, який не дає людям вільно дихати. Горіння трави вздовж автомобільних доріг створює практично нульову видимість, що призводить до ДТП. Крім того, вдень стовп диму видно за декілька кілометрів, а вночі вогонь – як маячок, що демаскує місцезнаходження населених пунктів.

Під час воєнного стану такі дії становлять додаткову небезпеку, відволікають від виконання бойових завдань підрозділи рятувальників, військових та правоохоронців, а відтак, знижують обороноздатність країни. Ліквідація зазначених пожеж потребує значних невиправданих витрат паливо-мастильних матеріалів, яких у теперішній час і так обмаль.

За спалювання рослинних залишків Кодексом України про адміністративні правопорушення передбачена адміністративна відповідальність - стягнення у вигляді штрафу у розмірі від 340,00 грн до  30600,00 грн. Також 03 березня 2022 року відбулися зміни до кримінального кодексу України, якими передбачено посилення відповідальності за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану. Зокрема, у статті 113 «Диверсія» до переліку злочинів додано також навмисні підпали, зокрема й сухої рослинності. Для порушників передбачено покарання у вигляді ув’язнення строком 15 років з конфіскацією майна.

З початку 2022 року адміністративною комісією Виконавчого комітету Ладижинської сільської ради розглянуто сім протоколів про адміністративні правопорушення, складених за порушення заборони спалювання рослинних залишків  жителями нашої громади. Порушниками були сплачені відповідні штрафи.   

Враховуючи вищевикладене, наголошуємо на ЗАБОРОНІ спалювання опалого листя та сухої трави! Закликаємо бути свідомими та відповідальними, дотримуватись встановлених заборон та елементарних правил пожежної безпеки, адже одна іскра може спричинити масштабні пожежі та жертви серед населення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь