Ладижинська сільська територіальна громада
Уманського району Черкаської області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Торік на Черкащині з’явилося понад 900 робочих місць

Дата: 07.02.2022 13:09
Кількість переглядів: 200

Минулого року понад 200 роботодавців Черкаського регіону взяли участь у державній програмі з підтримки працедавців. Це програма з компенсації єдиного соціального внеску (ЄСВ) за робітників, яких роботодавець працевлаштовує за сприяння служби зайнятості. Таким чином вони створили більше 900 нових робочих місць та працевлаштували на них понад 700 безробітних громадян.

Роботодавцю, який працевлаштовує на нові робочі місця безробітних громадян строком не менше, ніж на два роки, щомісяця компенсуються фактичні витрати у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за відповідну особу за місяць, за який він сплачений. Компенсація виплачується протягом одного року з дня працевлаштування особи за рахунок коштів, передбачених у бюджеті Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття та Фонду соціального захисту інвалідів (у разі працевлаштування особи з інвалідністю з числа зареєстрованих безробітних, але якій відповідно до законодавства допомога по безробіттю не призначалася).

Також роботодавці можуть скористатися такою послугою, якщо вони створюють нові робочі місця у пріоритетних видах економічної діяльності. Цей перелік визначений Кабінетом Міністрів України.

Торік на Черкащині найбільшу кількість робочих місць створено у галузях сільського господарства, будівництва, торгівлі, транспорту, будівництва доріг та ін. Сума відшкодування компенсації єдиного внеску роботодавцям за працевлаштованих осіб на нові робочі місця склала понад три мільйона гривень. Найбільше робочих місць з’явилося на Жашківщині, Катеринопільщині, Тальнівщині, Шполянщині, Канівщині та в  Черкасах.

На сьогодні колишні безробітні мають постійну роботу, а завдяки підтримці служби зайнятості роботодавцям вдалося зменшити податкове навантаження.

«Співпраця з роботодавцями у напрямку працевлаштування безробітних шляхом надання компенсації продовжується, оскільки цей вид послуг – не лише крок вперед у зміцненні партнерських відносин з роботодавцями, а й стимул до створення нових робочих місць», – сказав директор Черкаського обласного центру зайнятості Григорій Дендемарченко.

За інформацією сектору інформаційної роботи ОЦЗ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь