Ладижинська сільська територіальна громада
Уманського району Черкаської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

22 січня – День Соборності України

Дата: 25.01.2022 16:59
Кількість переглядів: 238

Фото без опису

22 січня всіма українцями відзначається національне свято – День Соборності України. Саме у цей день, у далекому 1919 році возз'єдналися Українська Народна Республіка та Західноукраїнська Народна Респуліка. Офіційно ця подія святкується з 1999 року. Територіальна єдність України ще з давніх часів – дуже болюча тема, так як вороги завжди "роздирали" нашу Батьківщину на дві частини. Тепер це свято, надзвичайно актуальне. Всього за тисячу кілометрів від нас ведуться запеклі бої за єдність та свободу України.

Для свідомого українця, для українця-патріота найсвятіше слово – «Україна», тому учні закладів освіти Ладижинської сільської ради вшанували  дві визначні дати – проголошення незалежності України IV Універсалом Центральної Ради та проголошення Соборності України.

З метою формування національної свідомості учнів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення  Дня Соборності України в закладах освіти Ладижинської сільської ради організовано та проведено ряд заходів.

Учні Шаринського ліцею об'єдналися, аби показати свою любов та підтримку до своєї рідної, єдиної країни. Ініціативна група учнівського самоврядування закликала ліцеїстів  утворити «Ланцюг єднання» й таким чином продемонструвати своє величезне бажання, щоб вся Україна, від Луганська до Волині, була єдина, велика, сильна та неподільна країна, вигукнувши: «Від Луганська до Волині в Україні всі єдині!».

В Текучанській філії Ладижинського ліцею учні та працівники закладу також утворили «Ланцюг єднання», провели конкурс малюнка «Україна- cоборна  держава» та вікторину «Як я знаю Україну?».  У 5-6 класах провели уроки на тему «Єднання заради Незалежності» та  «Соборна мати Україна - одна на всіх, як оберіг».

Працівники та учні Колодистенського ліцею теж досить активно  попрацювали:

  • педагогом-організатором було проведено вікторину «День Соборності України». Метою заходу було стимулювати інтерес до історії України, звичаїв та традицій українського народу та закріпити знання про державні символи та визначні події новітньої історії. Захід складався з 3 етапів, а саме: вікторини, завдання «Вірю – не вірю» та конкурсу «Український колорит». А вчителем історії було проведено інформаційне перехрестя «Чи Соборна нині Україна»;
  • класний керівник 9 класу  Концева А.П. провела для учнів літературну лекцію «Соборна Україна: від ідеї до життя». У своєму виступі вона розповіла про історичне значення Соборності України, сучасні тенденції розвитку незалежної української держави, привітала присутніх з такою знаменною датою. По закінченню заходу разом з учнями виготовили інформаційний стенд.
  • учнів 7 класу вчитель історії ознайомила з витоками ідеї соборності, з історичними віхами на шляху соборності українських  земель та переглянули з ними тематичний фільм.
  • класними керівниками початкової школи була проведена виховна година «На світі багато чудових країн, мені наймиліша, найкраща країна, яка піднялася, мов Фенікс, з руїн, безсмертна моя Україна». Під час заходу діти переглянули тематичні фільми та презентації.  Учні виготовили тематичні закладки для книг, розфарбували стінгазету та прикрасили класну дошку власними малюнками.

Учні закладів освітигромади впевнені в бажанні будувати Українську державу в рівноправній єдності всіх громадян незалежно від національності, віри і переконань, бо Свобода, Незалежність, Соборність – це ті неперехідні цінності, які завжди були, є і будуть шановані в Україні.

         Проведені заходи подарували розуміння того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови духовно багатої, вільної та демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь