Ладижинська сільська територіальна громада
Уманського району Черкаської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На свято Водохреще 19 січня, морозитиме!

Дата: 18.01.2022 11:00
Кількість переглядів: 240

Фото без опису

Промайнула перша половина календарної зими, яка «похизувалася» 16-18º морозами, сніговим покривом висотою 8-10 см, з надмірною кількістю опадів у грудні, сильним вітром 19-22 м/с, різкими коливаннями температури повітря та атмосферного тиску у січні. А ще – вразила блискавкою та грозою, що є дуже рідкісним явищем на Черкащині у зимовий період.

Про погоду на тиждень нинішній розповів очільник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Значних змін у синоптичній ситуації на цьому тижні не прогнозуємо. Циклони продовжують «керувати» атмосферою, тому погода залишиться нестійкою, з рвучким вітром, в окремі дні він досягатиме небезпечних значень 17-22 м/с. Проте коливання атмосферного тиску будуть менш інтенсивними, відлиги – слабшими, а морози – сильнішими.

Найближчої ночі атмосферні фронти проявлять себе мокрим снігом та снігом, вдень інтенсивність опадів зменшиться. На дорогах ожеледиця. дискомфорту додаватиме рвучкий вітер 17-22 м/с. Температура вночі 3-8º морозу, вдень 1-6º морозу.

На свято Водохреще, 19 січня, яке завершує цикл новорічних свят, прогнозуємо морозну погоду з температурами вночі -4..-9º, вдень 0..-5º. Любителям Хрещенських купань слід бути уважними та обережними.

Звичайно у цей період «тріщать» морози. За останні 30 років у 5 роках 19 січня було тепло, у 3 роках з морозами 15º, в більшості часу 2-7º морозу. Найтеплішим 19 січня було у 2007 році, із середньодобовою температурою 6º тепла та денною 11º тепла. Найхолоднішим цей день був у 1987 р., з середньодобовою температурою 21º морозу та нічною 25º морозу. У минулому 2021 році у цей час «вдарили» 20º морози.

Надалі 20 січня теплий атмосферний фронт чергового циклону, принесе опади та підвищення температури повітря: вночі 1-6º морозу, вдень 3º морозу – 2º тепла.

21-22 січня знову розпочнеться зниження температури на фоні сильного вітру та невеликого снігу. Температура вночі 4-9º морозу, вдень 0-5º морозу. Навіть невеликі опади на фоні температурних коливань провокуватимуть ожеледицю на дорогах та тротуарах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь