Ладижинська сільська рада
Уманського району Черкаської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Страшне слово: «Голодомор…», а за ним – непоправні жертви, знищення українських синів і дочок.

Дата: 29.11.2021 09:00
Кількість переглядів: 291

 

         Страшне слово: «Голодомор…», а за ним – непоправні жертви, знищення українських синів і дочок.

Напередодні вшанування пам’яті жертв Голодомору вихованці  дошкільного підрозділу  «Ромашка»  Шаринського ліцею вшанували День пам’яті жертвам Голодомору. Ще один рік відділяє нас від тієї страшної трагедії українського народу. Масовий голод 1932 та 1933 років призвів до мільйонних людських смертей. Вихователь та батьківська родина намагаються сьогодні донести малюкам ту болючу сторінку історії українців, коли їх прабатьків знищували, а вони знову і знову доводили, що український народ непоборний.

У рамках вшанування Голодомору відбулась бесіда-розповідь для дітей різновікової групи, яка  включила ознайомлення дітей з картиною «Голодомор», транслюючи  відео на комп’ютері та розповідання про квітку незабудку, свічку і колоски. Де  кожна дитина на чолі з вихователем групи прикріпили на панно карти України символічну квітку-незабудку, заздалегідь виготовлену власноруч, потім  розмалювали свічку пам'яті в знак жертвам голодомору.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Також  у групі було організовано куточок пам’яті, символом якого став хліб, колоски, чорна стрічка та свічка, що уособлювало події 32-33 років. Панно карти України  було розміщено у куточку пам'яті. Ще діти розглянули  на фото пам’ятний знак у рідному селі. Адже голодна смерть на найродючішій землі торкнулася майже кожної української родини.

Фото без опису

 

27 листопада о 16 годині пройде загальнонаціональна хвилина мовчання та акція «Запали свічку пам’яті» і це знаково, що маленькі дошкільнята будуть розповідати своїм друзям, своїй родині про ці незабутні бесіди, про виготовлене панно України, про розмальовані паперові свічечки, про смак шматочка хліба.

Віриться, що діти і дорослі обов’язково запалять свічечку і згадають про ту трагедію, яка спіткала рідний народ і вклоняться пам’яті... Бо нація плекається сьогодні, нація плекається в Колисці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь