Ладижинська сільська територіальна громада
Уманського району Черкаської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Увага!

Дата: 11.10.2021 13:01
Кількість переглядів: 405

Фото без опису

Відповідно до листа Головного управління  Держпродспоживслужби в Черкаській області № 28.2/ 2127  від 08.10.2021 року, доводимо  до Вашого відома, що на території  зоокутку гідропарку «Топільче» комунального підприємства «Об'єднання парків культури та відпочинку у місті Тернопіль» встановлено діагноз - сибірка у поні (звіт про результати дослідження патологічного/біологічного матеріалу/об'єктів навколишнього середовища від 04.10.2021 № 00735 м.п.м./21).

       Зараження людини сибіркою виникає внаслідок проникнення збудника через пошкоджену шкіру або слизові оболонки при догляді за хворими тваринами, під час обробки туш, знятті шкіри й похованні трупів загиблих тварин, при контакті з різними видами сировини, отриманої від хворих тварин, при вживанні в їжу м'яса хворих тварин, та через укуси кровосисних комах. Грунт, заражений бацилами сибірки, тривалий час (70 і більше років) залишається збудником інфекції для сприйнятливих тварин та людей. Були зареєстровані випадки захворювання в 3 населених пунктах Ладижинської сільської територіальної громади:  с. Ладижинка - 1955, 1969 рр., с.Текуча – 1954 р., с.Колодисте - 1955 р.

Враховуючи вище викладено, Держпродспоживслужба пропонує:

1.Провести переоблік наявного поголів'я сприйнятливих до сибірки тварин та забезпечити стовідсоткове їх щеплення (до щеплення) проти сибірки в індивідуальних господарств громадян;

2. Відповідно статті 37 Закону України «Про ветеринарну медицину» сприяти державним ветеринарним інспекторам та офіційним ветеринарним лікарям у виконанні службових обов'язків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь