Ладижинська сільська рада
Уманського району Черкаської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

З 1 жовтня водіїв закликають вмикати ближнє світло фар

Дата: 29.09.2021 11:04
Кількість переглядів: 763

Фото без опису

Денні ходові вогні або ближнє світло фар має бути увімкнене поза населеними пунктами у будь-який час доби з 1 жовтня до 1 травня. Саме в цей період видимість через погодні умови знижується, а світловий день скорочується. Про це нагадують у Службі автодоріг області.

Такі заходи вживаються для підвищення безпеки руху на дорогах та забезпечення достатньої видимості автотранспорту для всіх учасників дорожнього руху.

Дотримуйтеся кількох порад для безпечного водіння в осінню негоду:

  • Збільште дистанцію. Навіть невеликі опади можуть зробити дорогу слизькою і, відповідно, збільшити ваш гальмівний шлях.
  • Тримайтеся правого краю дороги. Трапляється, що водії в умовах поганої видимості виїжджають на середину дороги. Якщо ваш транспортний засіб буде їхати якомога ближче до краю проїзної частини, ризик зіткнення із зустрічним транспортним засобом мінімізується.
  • Увімкніть обігрів скла. Слідкуйте за тим, щоб на лобовому склі не збиралася волога. Також встановіть таку швидкість склоочисників, яка забезпечить найкращу видимість.
  • Дотримуйтеся безпечної швидкості. Перевищення швидкості на мокрій дорозі може призвести до втрати контролю над транспортним засобом.
  • Уникайте небезпечних маневрів, передусім обгону. В умовах поганої видимості обгін може коштувати вам здоров’я або навіть життя.
  • При повній відсутності видимості з’їдьте на узбіччя та лишіть увімкненими габарити та фари. Інколи найкраще рішення – перечекати негоду. Особливо, якщо попереду довга подорож. Не продовжуйте рух, якщо відчуваєте втому та сонливість.

 

 

Джерело: Черкаська обласна державна адміністрація


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь