Ладижинська сільська територіальна громада
Уманського району Черкаської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Повідомлення для орендарів земельних ділянок водного фонду  та громадян, які використовують водні об’єкти для любительської риболовлі

Дата: 18.08.2021 13:23
Кількість переглядів: 629

Фото без опису

Повідомлення для орендарів земельних ділянок водного фонду  та громадян, які використовують водні об’єкти для любительської риболовлі

 

   Державна екологічна інспекція Центрального округу повідомляє, що однією із проблем останніх років в спекотний літній період є масове цвітіння синьо-зелених водоростей в товщі води.

   Під час гниття кисню витрачається більше, ніж виділяється, риба та її кормові організми отруюються. Нестача кисню призводить до літніх заморів риби та інших гідро біонтів, а також гальмує процеси самоочищення і мінералізації органічних речовин. Це підтверджує, що необхідною умовою очищення водойм є вилучення із них відходів – біомаси синьо-зелених водоростей. І в цьому ракурсі перспективним є організація зору та утилізації синьо-зелених водоростей, що дасть змогу мінімізувати екологічну небезпеку, створену ними.

   Орендарям земельних ділянок водного фонду  та громадянам, які використовують водні об’єкти для любительської риболовлі необхідно терміново  організувати проведення заходів щодо збирання та видалення відходів із залученням у встановленому порядку організацій, підприємств і установ, роботи по ліквідації наслідків заморів водних живих ресурсів, недопущення погіршення даної ситуації та забезпечення екологічної небезпеки.

   Якщо вчасно не вжити вище викладених заходів, при значному збільшенні біомаси водоростей починає проявлятися біологічне забруднення, у результаті чого значно погіршується якість води. Зокрема, змінюється її кольорова гамма, рН, в’язкість, знижується прозорість, змінюється спектральний склад проникаючої у водну товщу сонячної радіації, у результаті розсіювання та поглинання водоростями світлих променів. Вода набуває неприємного запаху. З’являється дефіцит розчиненого кисню, який використовується для дихання водних організмів та розпад відмерлої органічної маси.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь