Ладижинська сільська територіальна громада
Уманського району Черкаської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Сучасна бібліотека для дітей — центр інформації, духовного розвитку та організації дозвілля

Дата: 09.08.2021 15:40
Кількість переглядів: 2325

Фото без опису

Сучасна бібліотека має крокувати у ногу із часом і пропонувати читачам виключно те, що їх цікавить. Найліпший спосіб зацікавити будь-яку аудиторію бібліотеки – це комплексність  та різноманітність послуг. 

Бібліотека наразі відходить від терміну «читач» — більше використовується «користувач». Бібліотека — це не лише місце, де можна почитати книгу чи попрацювати безпосередньо лише з книгами. Це місце отримання та обміну інформацією, це повноцінний культурно-інформаційний центр, центр громадського життя, центр інноваційного розвитку громади.

 Тому бібліотеки зі звичайних книгозбірень починають перетворюватися у відкриті для громади простори.

Акцент у своїй діяльності ставлю на роботі з дітьми. Для мене сучасна  дитяча бібліотека – це в першу чергу територія казки, дива, несподіваних цікавих зустрічей і де можна не тільки читати книги, але і корисно провести свій вільний час. І я  стараюсь дітей у цьому переконати.

 Під час літніх канікул робота з ними пожвавилася. Найголовніше завдання бібліотеки під час літніх канікул – це організація дозвілля та залучення дітей до читання з раннього дитинства. З цією метою я розробила програму літніх читань «Літо в бібліотеці». За нею передбачається проведення комплексу заходів розважального і пізнавального характеру. Великим успіхом у юних читачів бібліотеки користуються дні знавців, дні газет та журналів, ігрові програми «Все на світі нам цікаво», літературні подорожі «Книжковим всесвітом», дні творчості в бібліотеці – «Цікаві речі руками малечі», конкурси, змагання, квести, рухливі ігри, літературні пікніки, дні нової книги, майстер-класи, настільні ігри, читання за рекомендаційними списками на літо  тощо.

Діяльність бібліотеки багата і різноманітна. Є в ній місце і традиційним, і інноваційним заходам. Але головне, що їх поєднує і дає позитивний результат, це те, що бібліотека є центром спілкування, місцем, де можна із задоволенням, весело і змістовно провести вільний час, зібрати дітей для пошуку спільної відповіді на будь-яке запитання, об’єднати їх з метою отримання нових знань.

Тому й надалі буду працювати та  доносити до населення інформацію що сучасна бібліотека - це простір для життя. Це не просто зібрання книг, а центри саморозвитку, цікавих зустрічей, корисного проведення часу. Це вже культурний простір, потреба в якому виникає у будь-якому населеному пункті.

 

З повагою бібліотекар села Фурманка Петрушевська Інна Володимирівна

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь