Ладижинська сільська територіальна громада
Уманського району Черкаської області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Святкування Івана Купала в Ладижинській громаді

Дата: 12.07.2021 09:40
Кількість переглядів: 1440

7 липня, весело і гамірно було в селі Колодисте.  Жителі Ладижинської сільської територіальної громади та гості мали змогу побувати на святі  Івана Купала.

У вітальній частині святкування населені пункти: Шарин, Ропотуха та Фурманка представили свої колективи віночком українських пісень, які мають початок  на «Ой…». Вітальний віночок поступово перейшов у вручення короваю з вишитим рушником старості села Колодисте. А завершили своє вітання хліборобською величальною піснею-запрошенням. Слід відзначити, що всі учасники-жінки були у купальських вінках, сплетені згідно з традицією з польових квітів.

Запальні танці, веселі пісні та море позитиву від художніх колективів Ладижинської сільської територіальної громади. Приємно відзначити, що у заході взяло участь багато дітей і молоді, для яких була різноманітна кількість розваг: солодка вата, попкорн, батути та велика надувна гірка. Разом з тим не оминули увагою свято й представники старшого покоління, які полишили вдома свої справи та прийшли подивитися на купальське дійство та  просто відпочити.

Особливого колориту святу додав Водяний з Русалкою, який окропив Купальською водою гостей дійства. Усі, хто завітав на купальські забави, мав можливість зробити фото напам’ять, відвідавши тематичну фотозону, взяти участь у святковій лотереї та посмакувати шашликом. Завершилось святкове  дійство феєрверком та дискотекою.

Спонсором свята Івана Купала в селі Колодисте виступив директор АПК «Насташка» Приудус Олексій Григорович.

Святкували та палили купальське вогнище в інших населених пунктах громади: Ятранівка, Городниця, Текуча, Затишок та Рижавка. Концерти організовувалися Центром дозвілля культури та спорту спільно з дитячою музичною школою Ладижинської сільської ради.

Завдяки депутату Ладижинської сільської ради Харишуку  Андрію Володимировичу ключовим дійством на святі в селі Рижавка стала безпрограшна лотерея, в якій розігрували безліч призів, головними з яких був баран та двоє поросят. Учасники, яким не поталанило у лотереї отримали соковитий шашлик. Протягом свята гості насолоджувались концертом, діти грались з повітряними кульками та скакали на батутах.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь