Ладижинська сільська рада
Уманського району Черкаської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Святкування Івана Купала в Ладижинській громаді

Дата: 12.07.2021 09:40
Кількість переглядів: 1468

Фото без опису

7 липня, весело і гамірно було в селі Колодисте.  Жителі Ладижинської сільської територіальної громади та гості мали змогу побувати на святі  Івана Купала.

У вітальній частині святкування населені пункти: Шарин, Ропотуха та Фурманка представили свої колективи віночком українських пісень, які мають початок  на «Ой…». Вітальний віночок поступово перейшов у вручення короваю з вишитим рушником старості села Колодисте. А завершили своє вітання хліборобською величальною піснею-запрошенням. Слід відзначити, що всі учасники-жінки були у купальських вінках, сплетені згідно з традицією з польових квітів.

Запальні танці, веселі пісні та море позитиву від художніх колективів Ладижинської сільської територіальної громади. Приємно відзначити, що у заході взяло участь багато дітей і молоді, для яких була різноманітна кількість розваг: солодка вата, попкорн, батути та велика надувна гірка. Разом з тим не оминули увагою свято й представники старшого покоління, які полишили вдома свої справи та прийшли подивитися на купальське дійство та  просто відпочити.

Особливого колориту святу додав Водяний з Русалкою, який окропив Купальською водою гостей дійства. Усі, хто завітав на купальські забави, мав можливість зробити фото напам’ять, відвідавши тематичну фотозону, взяти участь у святковій лотереї та посмакувати шашликом. Завершилось святкове  дійство феєрверком та дискотекою.

Спонсором свята Івана Купала в селі Колодисте виступив директор АПК «Насташка» Приудус Олексій Григорович.

Святкували та палили купальське вогнище в інших населених пунктах громади: Ятранівка, Городниця, Текуча, Затишок та Рижавка. Концерти організовувалися Центром дозвілля культури та спорту спільно з дитячою музичною школою Ладижинської сільської ради.

Завдяки депутату Ладижинської сільської ради Харишуку  Андрію Володимировичу ключовим дійством на святі в селі Рижавка стала безпрограшна лотерея, в якій розігрували безліч призів, головними з яких був баран та двоє поросят. Учасники, яким не поталанило у лотереї отримали соковитий шашлик. Протягом свята гості насолоджувались концертом, діти грались з повітряними кульками та скакали на батутах.

 

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь