Ладижинська сільська територіальна громада
Уманського району Черкаської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

1 червня 2021 року відбулися збори громадян в селі Шарин

Дата: 07.06.2021 15:02
Кількість переглядів: 1174

Фото без опису

       

  1 червня 2021 року відбулися збори громадян села Шарин, для підбиття підсумків роботи  за минулий рік та обговорення  жителями питання майбутнього села у складі Ладижинської  територіальної громади.

На зустріч з громадою приїхав голова Ладижинської сільської ради -  Цоколенко Сергій Васильович, а також депутат Ладижинської сільської ради - Кравчук Микола Сергійович, члени виконкому та начальники відділів Ладижинської сільської ради.

 

Перед громадою прозвітувала староста села Шарин – Мельник Зінаїда Миколаївна. У своєму звіті вона підняла низку актуальних для села питань.

У 2020 р. :

Завершено капітальний ремонт дороги по вул.. Зарічна – 320 тис. грн.

Проведено поточний ремонт вул. Зарічна, 1 етап – 198 тис. грн.

Проведено поточний ремонт вул. Зарічна, 2 етап – 198 тис. грн.

Проведено поточний ремонт вул. Лебедина – 194 тис. грн

У 2021 р. :

З бюджету Ладижинської сільської ради виділено кошти на «Виготовлення проєктно – кошторисної документації на капітальний ремонт покрівлі Шаринського ліцею по вул. Шкільна 15»

Облаштування адміністративного приміщення в сільському клубі, ліквідування сімттєзвалища та упорядкування колодязя в центральній частині села.

Відмітила Зінаїда Миколаївна керівників підприємств, депутата Кравчука Миколу Сергійовича, ПП "ПУЛЬС ПРИРОДИ" – Гринь Альбіна Петрівна, депутата Гриня Юрія Івановича, ДП «Умань Агро», директора ТОВ «Поділля Агро – продукт» - Кривоноса Сергія Павловича, які надають постійну фінансову допомогу для вирішення проблем села Шарин.

Також силами одноосібників у 2021 р. розчищено придорожню територію, вирізано чагарники та наведено лад біля ставків.

Про роботу Шаринського ліцею  доповіла директорка  Кравчук Клавдія Миколаївна.  Яка розповіла, що на даний момент  навчання проводиться у звичайному режимі.

Фінансування ліцею здійснюється коштами Ладижинської сільської ради  та державного бюджету в повному обсязі до обрахованої потреби.

Директорка висловила  слова вдячності всім підприємцям та жителям села Шарин, які небайдужі до життя школи:

Депутату Ладижинської сільської ради Кравчуку М.С. який профінансував ремонт туалету в приміщенні ліцею та забезпечує учнів  подарунками на новорічні свята. Загальна вартість допомоги від 1 січня до 1 червня 2021 р. складає близько 20 тис. грн.

ФОП Кравчук Лідії яка привітала учнів ліцею 1 червня 2021 р. з « Днем  Захисту Дітей»

Депутату Ладижинської сільської ради Гриню Ю.І.  за допомогу в проведенні новорічних свят.

ДП «Умань АГРО» за придбання килимового покриття для учнів 1 класу.

Жителю села Курбалі А.І. за постійну допомогу при поточних ремонтах та заміну електрообладнання.

Про роботу сільської бібліотеки доповіла завідувачка  Віхтенко Олена Михайлівна.

Протягом звітного періоду в бібліотеці проводились різного роду  тематичні виставки. Подяку від Олени Михайлівни отримали жителі села Рижак Микола та Майданюк Андрій, які надали бібліотеці велику кількість  цікавих видань.

Прозвітувала про роботу та виконання своїх обов’язків соціальний працівник Центру надання соціальних послуг Лободюк Оксана Іванівна.

Станом на сьогодні в селі Шарин на обліку знаходяться  четверо осіб похилого віку, яким соціальний робітник надає догляд, допомагає в оплаті  комунальних послуг, написанні листів, веденні  господарства, обробці присадибної ділянки, закупівлі продуктів та медикаментів.

Завершив збори голова Ладижинської сільської ради Цоколенко Сергій Васильович.

З його слів: «Громада ставить собі за мету збудувати «нове село» та забезпечити населення достатньою кількістю робочих місць з гідною оплатою праці, щоб молодь не виїжджала з села.

На 2021 р. Ладижинська ОТГ виділила кошти на  «Виготовлення проєктно – кошторисної документації на капітальний ремонт покрівлі Шаринського ліцею по вул. Шкільна 15»

На постійній основі фінансується вивезення сміття та побутових відходів.

Однією з серйозних проблем села Шарин є місцезнаходження фельдшерського пункту.  Після засідання сесії, було прийнято рішення змінити приміщення на більш комфортне і розмістити його в приміщенні Шаринського ліцею.

1 червня 2021 р. проєктанти уже виконали заміри, найближчим часом планується виконання ремонтних робіт вхідної групи та відгородження окремої території згідно санітарних норм.»

Також на зборах було розглянуто питання налагодження транспортного забезпечення для жителів села Шарин.

За результатами загальних зборів, питання і проблеми,  які озвучили жителі села Шарин, взяті на контроль керівництвом громади, а також  дані доручення посадовим особам щодо їх виконання.

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь