Ладижинська сільська територіальна громада
Уманського району Черкаської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулось чергове засідання робочої групи з питань легалізації виплат заробітної плати, зайнятості населення та збільшення надходжень до бюджету Ладижинської сільської територіальної громади

Дата: 27.05.2021 09:39
Кількість переглядів: 526

Фото без опису

 

Відбулось чергове засідання робочої групи з питань легалізації виплат заробітної плати, зайнятості населення та збільшення надходжень до бюджету Ладижинської сільської територіальної громади.

Аналізуючи дохідну частину бюджету громади до уваги взято напрямки що є важливими та мають потенціал для збільшення податкових надходжень.

А саме:

  • фізичних та юридичних осіб,  які орендують земельні ділянки та водні об’єкти на території громади сплачуючи орендну плату за низькими ставками;
  • фермерські господарства та фізичних осіб,  які мають в користуванні значні земельні площі та ухиляються від сплати у повному обсязі податків;
  • одноосібників,  які систематично та свідомо не декларують та не сплачують податок на дохід від реалізації сільськогосподарської продукції.

Орендна плата є одним з основних джерел наповнення бюджету сільської територіальної громади. Провівши детальний аналіз та взявши до уваги кожного орендаря було визначено 40 договорів з низькою відсотковою ставкою оренди. До таких орендарів відділом земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища Ладижинської сільської ради надіслані звернення з пропозицією  переглянути договір в частині збільшення ставки податку.

Щиро вдячні ПП “Пульс Природи”, ТОВ “Новий Світ-Агро”, ФГ “Кравчукове”, ФГ “Валентина”,  СТОВ “Деметра”, Насальському Віталію Михайловичу, Матерянській Ріті Віталіївні, Пею Володимиру Микитовичу, Реміняці Людмилі Вікторівні, Шилюку Віктору Павловичу, які відразу відгукнулись  та погодились збільшити відсоткові ставки договорів. За результатом проведеної роботи додатково буде залучено до бюджету громади 897,7 тис. грн на рік.

З іншими орендарями продовжується переговорна процедура. 

Немало важливими є питання декларування одноосібниками отриманих в попередньому році доходів. Пріоритетом для робочої групи є господарники, які обробляючи значні земельні площі, щорічно тяжко та марно працюють, отримуючи мізерний або зовсім не отримуючи прибуток. Такі “Підприємці”  привернули до себе увагу не тільки органів місцевого самоврядування, а і Податкової служби України, і як результат: - зареєстровано законопроєкт від 14.07.2020 р. №3131 – Д “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо детінізації виробництва сільськогосподарської продукції” у якому чітко прописані податкові зобов’язання, які є значнішими від діючих.

У підсумку - Робочою групою прийнято рішення на чергове засідання запросити депутатів сільської ради  – членів постійної комісії з питань бюджету, фінансів, регуляторної політики, соціально – економічного розвитку та перспективного планування, представників Державної податкової служби та заслухати одноосібників, які самостійно обробляють власні земельні ділянки (паї) загальною площею понад 2 гектари, беруть в оренду земельні ділянки, надають послуги власною сільськогосподарською технікою  та при цьому щорічно не отримують доходи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь