Ладижинська сільська територіальна громада
Уманського району Черкаської області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Тиждень безпеки дорожнього руху» в закладах освіти Ладижинської сільської територіальної громади

Дата: 24.05.2021 13:52
Кількість переглядів: 4511

 

В рамках 6-гo Глобального Тижня безпеки дорожнього pyxy, який у всьому світі проходить із 17 по 23 травня 2021 року,  в  закладах освіти Ладижинської сільської територіальної громади відбулася низка заходів, спрямованих на пропаганду безпеки дорожнього pyxy та  виховання дорожньої культури серед здобувачів освіти.

Протягом тижня у Шаринському ліцеї педагогічними працівниками у дошкільному підрозділі та у 1-11 класах проведено Національні уроки з безпеки дорожнього руху «Безпечна дорога додому», «Шляхи зниження кількості ДТП в Україні», «Безпечна країна», «Вплив технічного стану транспортних засобів та їхнього обладнання на безпеку дорожнього руху» та ряд заходів (конкурсів, вікторин зі знання Правил дорожнього руху, створення інформаційних буклетів, ігор, тренінгів, виставок малюнків), у рамках Тижня безпеки дорожнього руху,  спрямованих на пропаганду безпеки дорожнього руху та виховання дорожньої культури серед учасників освітнього процесу.

         У ході проведеної роботи було організовано зустрічі з працівниками Уманського районного управління поліції ГУПН в Черкаській області на тему: «Дотримання правил дорожнього руху».

В Колодистенському ліцеї в рамках ІІ етапу Хештег-Марафон #SafetyChallenge командою "Агенти доріг" було організовано зустріч із лікарем КНП «Центр ПМСД» Паланської СР АЗПСМ с.Колодисте Савчуком Сергієм Петровичем. Сімейний лікар ознайомив дітей із видами травм при ДТП та правилами надання першої домедичної допомоги.

Вчителями та інструкторами Рижавського  МНВК   проведено для учнів 10-11 класів Колодистенського ліцею навчання на тему "Системи активної безпеки у автомобілі".

Також було переглянуто відео:

- вчителями та учнями ліцею - "5 факторів ризику у ДТП"

- учнями 1-11 класів - "Світловідбивачі"

- жителями громади - "Захист дітей у автомобілі"

- учнями 1-11 класів - "Правила дорожнього руху для велосипедистів".

Після перегляду кожного відео було проведено анкетування.

Учні 10 класу розробили буклет-пам’ятку "Правила дорожнього руху", а також для учнів молодших класів зняли ляльковий театр "Вивчаємо дорожні знаки разом"

Гра «Безпека на дорозі – безпека життя» під час якої  учні 3 класу повторили, узагальнили та систематизували знання про правила дорожнього руху та дорожні знаки, навчилися застосовувати свої знання в певних життєвих ситуаціях,  розвивали увагу, спостережливість, логічне мислення, пам’ять, уміння орієнтуватися на вулицях за допомогою дорожніх знаків.

З учнями 4 класу провели вікторину "Абетка пішохода"

Проведено виховний захід з учнями 8 класу на тему "Правила дорожнього руху". Ми розглядали і перевіряли  не лише значення певних дорожніх знаків, а й знайомилися з історією їх призначення і застосування. Розглядали значення кольору і форми, визначали групи дорожніх знаків і проходили цікаві тести на встановлення відповідності.

Тиждень безпеки вуличного руху неабияк захопив першокласників. Після інформаційної частини було проведено сюжетний урок "Спецтранспорт на дорогах", ділову гру "Про свою безпеку дбаю - добре правила вивчаю", проведено фотоконкурс "Ми помітні на дорозі".

Протягом Тижня дорожнього руху   учні 6 класу повторювали правила дорожнього руху для велосипедистів, переглядали навчальні відео. Після перегляду кожного відео було проведено анкетування,  учнями  підготовлено виступ, де вони закликають всіх  дотримуватися правил дорожнього руху.

Для учні 1-11 класів Ладижинського ліцею 21 травня 2021 року було проведено національний урок «Будь помітним на дорозі». Кожен класний керівник розповідав дітям про правила дорожнього руху в різних форматах, таких як презентації, ігри, фільми. Також у фойє ліцею розташовані малюнки учнів щодо тематики безпеки на дорозі.

У Текучанській філії Ладижинського ліцею класними керівниками  був проведений урок «Будь помітним на дорозі».

Відповідно до тематики дня в школі проводилися ряд інформативних заходів, націлених на підвищення обізнаності та усвідомлення найгостріших проблем безпеки дорожнього руху.

В роботі з учнями були використані різноманітні форми роботи: ігрові, тренінгові технології, інтерактивні форми виховної діяльності з урахуванням вікових особливостей учнів.

Всі учні школи закріпили знання по правилах вуличного руху, взявши участь у вікторині «Знай та вивчай Правила дорожнього руху» , ознайомилися з історією виникнення Правил та необхідністю їх дотримання. Цікавинкою була інтерпретація значень дорожніх знаків щодо шкільного життя.

  Учні 1-4 класів вправлялися у вмінні розпізнавати дорожні знаки, тож і провели змагання на тему «Правила дорожні знать повинен кожний».

На класній годині «Знай та виконуй Правила дорожнього руху» учні 5 класу у формі інтерактивної бесіди із застосуванням фото та відеоматеріалів  закріпили знання із безпеки дорожнього руху.

Учні 8 класу вивчали правила дорожнього руху для велосипедистів, також застосували вміння на практиці.

Засідання круглого столу провели учні 9 класу на тему "Цифри та факти. Безпека на дорогах».

 Практичне заняття "Знай і виконуй правила дорожнього руху було проведено з учнями 6 класу.

У Ятранівській філії Ладижинського ліцею відбулися виховні години та єдиний національний урок з безпеки дорожнього руху

Рижавська філія Ладижинського ліцею приєдналася до проведення уроку з правил дорожнього руху у рамках проекту БЕЗПЕЧНА КРАЇНА. Під час уроку з учнями 1-4 класів та дошкільнятами проводились ігри, практичні заняття, перегляд відеороликів, бесіди та інше.

Ось так насичено, продуктивно на досить високому рівні пройшов Тиждень безпеки дорожнього pyxy в закладах освіти Ладижинської сільської громади, що й  послужило основою для подальшої мотивації підлітків з вивчення правил безпечної поведінки на дорозі. Різноманітність форм дозволило їм проявити свою активність і творчість. Кожна освітня діяльність містила  цікавий пізнавальний матеріал.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь