Ладижинська сільська територіальна громада
Уманського району Черкаської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

18 травня 2021 року відбулись збори громадян в селі Рижавка

Дата: 21.05.2021 08:03
Кількість переглядів: 995

Фото без опису

 

18 травня 2021 року з дотриманням усіх карантинних вимог пройшли  збори громадян в селі Рижавка, проведені сільським головою Цоколенком Сергієм Васильовичем за участі старости старостинського округу, працівників установ, сільської ради та місцевих депутатів.

Розпочала збори староста села Рижавка - Сивак Ганна Михайлівна, яка прозвітувала перед односельцями за 7 місяців своєї роботи. Протягом звітного періоду вона проводила особистий прийом громадян, велася робота зі зверненнями, надавалися консультації та адресувалися листи відповідним структурам. У селі проводилися роботи з благоустрою села. Ганна Михайлівна подякувала одноосібникам та жителям села, які брали участь у прибиранні території сільських вулиць та кладовища, а саме: Буженко В.І.,  Лебідь С.В., Кукурудза А.М., Кукурудза С.А,   Пташник І.Г., Соляник В.А., Бондарчук М.І., Лісовенко В.І., Реверук П.К., Мельник В.Б.  Кузьменко М.М. Вона зазначила, що саме завдяки небайдужості мешканців старостинського округу вдалося провести такий об’ємний обсяг робіт і привести село до ладу, хоча роботи ще багато. Також на даний час готується місце  для розміщення ринку на території колишнього продуктового магазину.

На благоустрій села та місцевого кладовища, на викорчовування, вивіз сміття було виділено 50 тис. грн з бюджету Ладижинської громади. Ще 50 тис. грн -  на частковий ремонт покрівлі школи та водостічні труби.

На території села Рижавка знаходиться відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового перебування «Будинок-інтернат для літніх людей». Дуже приємно що депутати нашого округу не стоять осторонь і завжди відгукуються на  прохання про допомогу – при першому ж зверненні було закуплено необхідні мийні засоби,  а також набір електромонтажних інструментів для електрика, який працює не лише в «Будинку-інтернаті для літніх людей», а  і частково виконує електромонтажні роботи на вулицях села. 

Староста села зазначила, що у  2020 р. в селі Рижавка народилось – 8 дітей, у 2021 р. – 3 діток і дуже сумно, що  у 2020 р. померло 19 осіб, а у 2021 р.(станом на травень) – 6 осіб.

В Рижавському старостинському окрузі, функціонує віддалене робоче місце відділу Центр надання адміністративних послуг, де можна отримати різного типу довідки, зареєструвати місце проживання, оформити соціальну допомогу, посвідчити заповіт, довіреність та отримати інші послуги.

Також в с. Рижавка працює працівник КЗ «Центр надання соціальних послуг Ладижинської сільської ради» - Бойко Валентина Володимирівна, яка надає соціальну послугу «догляд вдома» особам, які не здатні до самообслуговування та потребують сторонньої допомоги.

Про роботу Рижавської філії Ладижинського ліцею доповіла директор - Квашук О.М., яка розповіла, що у 2020 році коштом місцевого бюджету було облаштовано спортивну залу для дошкільнят, замінено твердопаливні котли, придбано нову пральну машину для закладу дошкільної освіти. Також за допомогою фірми «ТЕРРА» придбано посуд, канцелярію, антисептики, маски та інші матеріали для Рижавської філії Ладижинського ліцею.

Про роботу Рижавського   міжшкільного навчально – виробничого комбінату доповідав Крутченко В.І.  Він наголосив, що комбінат не тільки навчає здобувачів освіти, а й  надає допомогу селу Рижавка: вивезення сміття та ритуальні послуги. Подякував Володимир Іванович Ладижинській сільській раді і сільському голові Цоколенку Сергію Васильовичу за новий автомобіль RAVON R4 для Рижавського міжшкільного навчально-виробничого комбінату, адже тепер учні навчального закладу мають змогу навчатися керуванню автомобілем, який відповідає сучасним вимогам.

Про роботу сільського фельдшерсько-акушерського пункту розповіла медична сестра Ліщинська Т.В., яка закликала жителів села, які ще не уклали декларацію із сімейним лікарем, зробити це найближчим часом. Також вона наголосила на обов’язковості вакцинації від COVID-19.

Також прозвітувала про роботу сільської бібліотеки - філії  Бондарчук Ніна Анатоліївна.

Завершив збори сільський голова Ладижинської сільської ради – Цоколенко Серій Васильович, який наголосив, що завдяки злагодженій та цілеспрямованій роботі сільської ради, виконавчого комітету та депутатського корпусу вдається забезпечувати нормальне функціонування комунальних підприємств та освітніх закладів сільської ради, покращувати  їх матеріально-технічний стан,  інфраструктуру сільських населених пунктів та досягти певних позитивних результатів у забезпеченні життєдіяльності громади. Одним із пріоритетних напрямків діяльності виконавчого комітету сільської ради є робота зі зверненнями громадян та надання якісних адміністративних послуг. 

Також сільський голова підняв питання наповнення та витрат бюджету. Адже з місцевого спільного бюджету, крім видатків на здійснення самоврядних повноважень, фінансується утримання закладів освіти, культури, охорони здоров’я, фізичної культури та спорту та соціальний захист. І тому вчасно сплачені податки та збори – це утримання соціальної сфери та соціально-економічний розвиток кожного населеного пункту та громади  в цілому. І тому наше головне завдання направлене на те, щоб молодь залишалася в селі, створювалися нові робочі місця.

Сергій Васильович також  наголосив, щоб уникнути поширення COVID-19, потрібно чітко дотримуватися карантинних вимог: носити маски у громадських місцях, використовувати антисептики та робити щеплення. Адже ця хвороба є досить важкою та має здатність швидко розповсюджуватись.

За результатами загальних зборів громадян в селі Рижавка, більша частина зауважень  та пропозицій громадян була прийнята до розгляду та опрацювання для розробки дієвих заходів для розв’язання піднятих проблем. В основному це стосується розв’язання таких глобальних на сьогодні завдань як: вивезення твердих побутових відходів, побудова водопроводу, налагодження транспортного забезпечення, а саме – запуск автобусного рейсу для жителів села Колодисте та Рижавка.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь