Ладижинська сільська територіальна громада
Уманського району Черкаської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

26 березня 2021 відбулась 6 сесія Ладижинської сільської ради

Дата: 01.04.2021 12:28
Кількість переглядів: 2649

Фото без опису

       26 березня 2021 відбулась 6 сесія Ладижинської сільської ради на якій було розглянуто питання забезпечення життєдіяльності громади, програми для розвитку окремих напрямків та звернення громадян.

       Відділом освіти, культури молоді та спорту проаналізовано стан освітньої галузі. В Ладижинській сільській територіальній громаді функціонують такі заклади освіти: 3  загальної середньої, 4 філії, 6 дошкільної, Рижавський МНВК, Дитяча музична школа.

Визначено проблеми закладів середньої освіти:

- демографічна ситуація в населених пунктах громади;

- брак молодих спеціалістів (вчителів);

недостатня якість освіти (за результатами ЗНО);

- відсутність навчального обладнання, необхідного для практичних і лабораторних робіт;

- зношеність приміщень та систем у закладах.

Фінансове забезпечення є одним із головних факторів, що зумовлює успішність роботи галузі.

Нова формула освітньої субвенції передбачає зменшення надходжень коштів для громад з  малою середньою наповнюваністю класів (менш як 10 учнів).

      Освітня субвенція з державного бюджету спрямовується винятково на оплату праці з нарахуваннями педагогічним працівникам закладів загальної середньої освіти. Інші видатки: оплата комунальних послуг, вартість підвезення та харчування дітей, утримання закладів освіти, оплата праці педпрацівникам дошкільних установ та всьому обслуговуючому персоналу - фінансуються  із місцевого бюджету. Так Уряд стимулює оптимізацію мережі освітніх закладів. Передача до комунальної власності закладів освіти не підкріплюється наповненням місцевого бюджету необхідними фінансами.

         Після обговорення питання депутатами сільської ради Відділу освіти, культури, молоді та спорту  доручено розробити перспективний план розвитку освітньої галузі громади, а також оптимізувати та раціонально впорядкувати мережу закладів освіти та контингент здобувачів освіти.

          Для жителів територіальної громади діє програма «Турбота», відповідно до «Порядку надання одноразової грошової допомоги за зверненнями громадян» чотирьом особам надано одноразову грошову допомогу на лікування за рахунок коштів сільського бюджету в розмірі  по 5  тис. гривень.

          Не менш важливим аспектом життя громадян є захист їх майна, тож на затвердження депутатам відділом інформаційно-організаційної роботи, військового обліку, охорони праці та цивільного захисту населення подано програму профілактики злочинності на території  Ладижинської сільської територіальної громади на 2021-2023 роки, для встановлення технічних засобів  охорони та централізованого відеонагляду, у 2021 р. виділено 250 тис.грн.

     На сесії сільської ради розглянуто 28 «земельних»  питань, окрему увагу приділено    питанням  внесення змін до договорів оренди землі. Завдячуючи ефективній роботі відділу земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища, а також окремим сільськогосподарським товаровиробникам, які одразу відгукнулись на пропозицію сільської ради підвищити розмір орендної плати за орні землі до 12% від нормативної грошової оцінки землі, на 6 сесії сільської ради були розглянуті питання щодо внесення змін до договорів оренди землі

     В результаті прийнятих рішень підвищено орендну плату до 12% від нормативної грошової оцінки землі по наступних орендарях:

  • Кравчук Микола Сергійович, земельні ділянки площею 135,0602 га в с.Шарин;
  • ТОВ «Новий світ – Агро» земельні ділянки площею 62,0933 га в с.Городниця;
  • Шилюк Віктор Павлович земельні ділянки площею 10,5796 га в с.Фурманка та площею 7,0 га в с.Городниця;
  • Реміняка Людмила Вікторівна земельна ділянка площею 34,9307 га в с.Колодисте.

 Відділом земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища підготовлено додаткові угоди до договорів оренди з вказаними орендарями та передано  їм на підпис, завдяки чому до бюджету сільської ради щороку додатково буде надходити 600 тис. грн у вигляді орендної плати за землю.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь