Ладижинська сільська рада
Уманського району Черкаської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Мистецтво емоцій»

Дата: 20.03.2021 13:18
Кількість переглядів: 620

Фото без опису

       Саме під таким лозунгом пройшов Тиждень емоцій в закладах освіти Ладижинської сільської територіальної громади.

      В Ятранівській філії Ладижинського ліцею пройшли наступні години  спілкування:

  • «Вчимося дружити» для учнів 1 класу
  • «Подорож у країну ввічливості» для учнів 2 класу
  • «Методи вирішення конфліктів» з учнями 7 класу

       Досить насиченим та цікавим був цей тиждень для Колодистенського ліцею.

12 березня в ліцеї було проведено тренінг «Спілкування і здоров’я. Ефективне спілкування», під час якого учні визначали, що може створити перепони на шляху до ефективного спілкування, переглядали презентацію з обговоренням кожного слайду, ознайомилися з видами спілкування та спробували продемонструвати їх. Сформували перелік вмінь, які потрібні для подолання сором’язливості.

      У рамках Тижня відбувся позакласний захід з використанням Мандалотерапії.

    Учитель математики Князєва Галина продемонструвала, такі поняття як "симетрія" і геометрична фігура "коло" пов'язані з життям та мистецтвом створення мандал.

    Мета заходу: розкриття особистісного потенціалу учнів для самореалізації в процесі створення мандал, досягнення нових висот, розвиваючи одночасно математичні навички та майстерність малювати, створювати дизайнерські новинки, що дозволить дітям впоратись із тривогою, відновити себе. Даний напрямок в малюванні не вимагає особливих навичок, відкриває необмежений простір фантазії і знімає тривожність. Сучасна людина, що живе у нестримному інформаційному потоці та шаленому ритмі життя, давно втратила зв’язок із природою й розучилася використовувати інструменти гармонізації власного психоемоційного стану. Тривожність та невротизм дітей, залежність від ґаджетів і тривале сидіння за комп’ютерними іграми лише ускладнює ситуацію.

     Учні заповнювали кола малюнками та розмалювали кольорами на свій смак під супровід релаксуючої музики. Учасники заходу повторили, що таке симетрія, бо мандала – повторення однакових малюнків по колу, тобто, згинаючи аркуш у центральній точці, зображення накладатимуться одне на одне. Під час уроку діти використовували кольорову фарбу, олівці, гелеві ручки. Обирали ті кольори, які підказувала інтуїція. А потім розшифровували отримані зображення та  давали їм назву, трактуючи значення картинок, кольорів і символів. Жодна мандала, створена на уроці, не повторювалась, адже це унікальний малюнок. Така незвична робота активізувала творчий потенціал учнів.

          Працівники Колодистенського ліцею використовували й лялькотерапію.

      Працюючи з лялькою, дитина бачить, що кожна її дія негайно позначається на поведінці ляльки. Це допомагає їй самостійно коригувати свої рухи і робити поведінку ляльки максимально виразною. Лялькотерапія дозволяє удосконалювати і проявляти через ті емоції, яких зазвичай дитина з якихось причин не може собі дозволити проявляти.

    Коли за вікном – голі дерева і сірість, так хочеться яскравих фарб! Додати гарного настрою можуть милі маленькі феї з гофрованого паперу. Створити їх не важко, а виглядають вони казково.Різнобарвна компанія змусить дорослих посміхатися, а дітей радіти від захвату!

      А гра «Великі емоції маленьких людей» також допомогла учням Колодистенського ліцею краще впоратися із розумінням власних емоцій.

    Керувати почуттями та емоціями – це непросто. Це надзавдання насамперед для нас, дорослих. Дуже важливо вміти навчити цьому дітей і бути поруч, коли ми їм потрібні. "Великі емоції маленьких людей" таку назву мала гра, яку для своїх першокласників провела вчитель Лариса Козій. Під час гри діти вчилися висловлювати свої почуття у вигляді емоцій, позбуватися страху, гніву, пробували "накопичувати" приємні відчуття та повертатися до них у хвилини неприємностей чи складнощів. Вчилися знаходити позитив у різних ситуаціях. А ще підтримувати та підбадьорювати друзів.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь