Ладижинська сільська територіальна громада
Уманського району Черкаської області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Мистецтво емоцій»

Дата: 20.03.2021 13:18
Кількість переглядів: 590

       Саме під таким лозунгом пройшов Тиждень емоцій в закладах освіти Ладижинської сільської територіальної громади.

      В Ятранівській філії Ладижинського ліцею пройшли наступні години  спілкування:

  • «Вчимося дружити» для учнів 1 класу
  • «Подорож у країну ввічливості» для учнів 2 класу
  • «Методи вирішення конфліктів» з учнями 7 класу

       Досить насиченим та цікавим був цей тиждень для Колодистенського ліцею.

12 березня в ліцеї було проведено тренінг «Спілкування і здоров’я. Ефективне спілкування», під час якого учні визначали, що може створити перепони на шляху до ефективного спілкування, переглядали презентацію з обговоренням кожного слайду, ознайомилися з видами спілкування та спробували продемонструвати їх. Сформували перелік вмінь, які потрібні для подолання сором’язливості.

      У рамках Тижня відбувся позакласний захід з використанням Мандалотерапії.

    Учитель математики Князєва Галина продемонструвала, такі поняття як "симетрія" і геометрична фігура "коло" пов'язані з життям та мистецтвом створення мандал.

    Мета заходу: розкриття особистісного потенціалу учнів для самореалізації в процесі створення мандал, досягнення нових висот, розвиваючи одночасно математичні навички та майстерність малювати, створювати дизайнерські новинки, що дозволить дітям впоратись із тривогою, відновити себе. Даний напрямок в малюванні не вимагає особливих навичок, відкриває необмежений простір фантазії і знімає тривожність. Сучасна людина, що живе у нестримному інформаційному потоці та шаленому ритмі життя, давно втратила зв’язок із природою й розучилася використовувати інструменти гармонізації власного психоемоційного стану. Тривожність та невротизм дітей, залежність від ґаджетів і тривале сидіння за комп’ютерними іграми лише ускладнює ситуацію.

     Учні заповнювали кола малюнками та розмалювали кольорами на свій смак під супровід релаксуючої музики. Учасники заходу повторили, що таке симетрія, бо мандала – повторення однакових малюнків по колу, тобто, згинаючи аркуш у центральній точці, зображення накладатимуться одне на одне. Під час уроку діти використовували кольорову фарбу, олівці, гелеві ручки. Обирали ті кольори, які підказувала інтуїція. А потім розшифровували отримані зображення та  давали їм назву, трактуючи значення картинок, кольорів і символів. Жодна мандала, створена на уроці, не повторювалась, адже це унікальний малюнок. Така незвична робота активізувала творчий потенціал учнів.

          Працівники Колодистенського ліцею використовували й лялькотерапію.

      Працюючи з лялькою, дитина бачить, що кожна її дія негайно позначається на поведінці ляльки. Це допомагає їй самостійно коригувати свої рухи і робити поведінку ляльки максимально виразною. Лялькотерапія дозволяє удосконалювати і проявляти через ті емоції, яких зазвичай дитина з якихось причин не може собі дозволити проявляти.

    Коли за вікном – голі дерева і сірість, так хочеться яскравих фарб! Додати гарного настрою можуть милі маленькі феї з гофрованого паперу. Створити їх не важко, а виглядають вони казково.Різнобарвна компанія змусить дорослих посміхатися, а дітей радіти від захвату!

      А гра «Великі емоції маленьких людей» також допомогла учням Колодистенського ліцею краще впоратися із розумінням власних емоцій.

    Керувати почуттями та емоціями – це непросто. Це надзавдання насамперед для нас, дорослих. Дуже важливо вміти навчити цьому дітей і бути поруч, коли ми їм потрібні. "Великі емоції маленьких людей" таку назву мала гра, яку для своїх першокласників провела вчитель Лариса Козій. Під час гри діти вчилися висловлювати свої почуття у вигляді емоцій, позбуватися страху, гніву, пробували "накопичувати" приємні відчуття та повертатися до них у хвилини неприємностей чи складнощів. Вчилися знаходити позитив у різних ситуаціях. А ще підтримувати та підбадьорювати друзів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь