Ладижинська сільська територіальна громада
Уманського району Черкаської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У росяні вінки заплетені суцвіття до ніг тобі, титане, кладемо

Дата: 14.03.2021 11:10
Кількість переглядів: 3176

 

 

У росяні вінки заплетені суцвіття

До ніг тобі, титане, кладемо.

Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття.

Тебе своїм сучасником звемо

В. Симоненко

 

    Тарас Шевченко - син українського народу. Батько України. Він став символом волі, справедливості та витривалості для кожного громадянина України, символом українського національного руху та відродження. Саме його творчість знайшла відгук у серцях людей з кожної верстви українського суспільства, пробудила національну свідомість і гідність. З нагоди відзначення дня народження великого українського поета, Кобзаря українського народу Т.Г. Шевченка, у закладах освіти Ладижинської сільської ради Уманського району Черкаської області було проведено ряд виховних заходів.

       На уроках української мови вчителі всіх закладів загальної середньої освіти провели «Хвилинки Кобзаря», наповнивши зміст уроків величними словами  Тараса Григоровича.

      Класний керівник 2 класу Шаринського ліцею, Гончар Оксана Григорівна, провела виховну годину  «На вічнім шляху до Шевченка». Учні поглибили знання про   життя  і творчість Т.Г.Шевченка – поета і художника. Під час перегляду презентації, ознайомились з маловідомими сторінками спадщини поета. Долучилися до читання віршів. Організували виставку ілюстрацій до творів Т.Шевченка. А також виготовили книжку, в якій записали вірші поета і намалювали ілюстрації до них.

Фото без опису

Фото без опису

       Учні ж Текучанської філії Ладижинського ліцею разом із бібліотекарем закладу оформили тематичну виставку художньої літератури «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття!». З метою популяризації творів Тараса Шевченка, діти блискуче справилися з інсценівками відомих віршів поета таких як «Мені тринадцятий минало», «Одна тілько русалонька не зареготалась» з твору «Русалка», «Садок вишневий коло хати…», важке дитинство Тараса.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

       В Ятранівській філії також не забули про славетного поета-земляка. У навчальному закладі була організована виставка вчителем української мови та літератури Сивак Л.А. та бібліотекарем Стригунковою О.В. Учні намалювали малюнки до творів Тараса Шевченка, читали поезії. Вчителі школи теж приєднались до учнів і записали відеоролик вірша Т.Г. Шевченка «І виріс я на чужині…».

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

       Учні Ладижинського ліцею долучилися до створення шкільного відео-ролика, який розмістили на своєму You-Tubeканалі за посилання:   https://www.youtube.com/watch?v=fXUhzPdbkEA, виконавши поставлене перед нами завдання - акцентувати увагу учнів молодших класів на рисах особистості письменника, шанобливого ставлення до його творчості.

      Ліга старшокласників Черкащини ініціювала проведення Шевченківського  челенджу #Шевченко_207 і школярі Ладижинського ліцею також приєдналися  до цього пам‘ятного Дня саме 9 березня, діти із задоволенням декламували вірші поета, а також виконували пісні на його вірші.

        10 березня 2021 року в 6 класі пройшов урок-подорож, який мав назву «Шануй слово Кобзаря!». Ліцеїсти підготували розповіді про життєвий та творчий шлях письменника, декламували вірші, такі як: «Садок вишневий коло хати», «Думи мої, думи», «Доля», «Лілея», «Думка». Діти   із задоволенням  висловлювали  власні  думки,  цитуючи  твори Т.Г. Шевченка.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

       Самі найменші «зірочки» нашої громади також із задоволення ознайомилися в Ладижинському ЗДО  «Зірочка»» із творчістю Великого Поета. Юні вихованці переглядали  відео-презентації «Дітям про Т.Г.Шевченка», «Дитячими шляхами Т.Г.Шевченка», «Дитинство Тараса Шевченка»,  декламували вірші Т.Г.Шевченка, вивчали  пісні на слова Т.Шевченка.     9-10  березня в групах пройшли тематичні заняття  «Розповімо дітям про Шевченка», «Маленьким дітям про великого Тараса».

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

       Тарас Григорович Шевченко не залишив якихось праць з педагогіки, але його геніальні поетичні й прозові твори насичені проблемами навчання і виховання, вони несуть молоді виховний потенціал, спрямований на плекання національної свідомості, патріотизму, духовного збагачення особистості.

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь