Ладижинська сільська територіальна громада
Уманського району Черкаської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Таємниця народних умільців

Дата: 12.02.2021 19:27
Кількість переглядів: 792

Фото без опису

      Про те, що в українців руки золоті, знає весь світ. З давніх-давен народні умільці творили з підручних матеріалів дива, якими і око помилується, і душа потішиться, і оселя збагатиться. Вигадкам предків часом дивуються навіть сучасні митці. Тому й нині живе традиційне старовинне ремесло.

  Художня цінність цих унікальних речей не стала меншою, а, навпаки, зі зменшенням їх кількості зростає. Раніше мистецькі якості народних виробів сприймалися невіддільно від їхньої ужиткової функції. Більшість людей, звикнувши до їх краси, сприймала її як щось само собою зрозуміле й звичне, цінуючи їх передусім саме з погляду корисності, практичної придатності для господарства.

    У наш час   речі, зроблені  колись чи тепер руками народного майстра є  цінністю. А для того, щоб відчути і зрозуміти справжню їхню вартість, уже потрібні певні знання про те, як народжуються ті чи інші твори народного мистецтва.

 

 Під час заняття вихователь дошкільного підрозділу «Ромашка» Шаринського ліцею ознайомила своїх  вихованців  з найпоширенішими видами народних ремесел: лозоплетінням, гончарством, ткацтвом, витинанням, плетінням із соломи, різьбленням по дереву, писанкарством, вишиванням

Юні вихованці дитсадка під музичний супровід, пісні «Ой там на ганку…» ознайомилися з різноманітними виробами майстрів, переглянули картинки із зображенням ремесел, грали в ігри : «Назви майстра і ремесло»,  «Речі майстра»,  «Назви одним словом» та з цікавістю передивилися відеоролик «Веселий ярмарок».

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь