Ладижинська сільська рада
Уманського району Черкаської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Знову дим від паління сухого листя, трави та залишків рослинності

Дата: 30.11.2020 10:59
Кількість переглядів: 838

 

        Прочитайте самі та перекажіть сусідам!

      Фото без опису Вкотре закликаємо жителів нашої громади не спалювати сухе листя, траву та залишки рослинності з городів. Ці дії є не лише порушення чинного законодавства, а й чинять шкоду організму людини.

      Шкода від спалювання листя, сухої трави є надзвичайно небезпечна та багатогранна. На превеликий жаль, жителі громади рідко надають цьому ваги. Для кращого горіння, відходи поливають паливо-мастильними матеріалами, палять гуму, шини та інші шкідливі речовини. 

     При згорянні рослинних залишків у повітря виділяється мікрочастинки диму, до складу  яких входять пил, окиси азоту, чадний газ, важкі метали і низка канцерогенних сполук. В тліючому листі виділяється бензопірен, що здатен викликати у людини ракові захворювання. Окрім того, з димом у повітря вивільняються діоксини – одні з найотруйніших для людини речовин.

     На присадибних ділянках рослини нерідко окропляють пестицидами, які також вивільняються у повітря при згорянні листя чи трави. Найбільше пестицидів містить бадилля картоплі, яке ми так рясно окропляємо від колорадського жука.

      Що стосується законодавства. Заборона спалювання сухого листя та інших рослинних рештків викладена у Правилах благоустрою території населених пунктів Ладижинської об’єднаної територіальної громади Уманського району Черкаської області

      За спалювання відходів, в тому числі побутового сміття, передбачена відповідальність за Статтею 82 Кодексу України про адміністративні правопорушення, згідно якої: «Порушення правил складування, зберігання, розміщення, транспортування, утилізації, ліквідації та використання відходів тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів» доходів громадян і на посадових осіб, громадян-осіб підприємницької діяльності - від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».

      Просимо жителів громади бути свідомими, не порушувати законодавство у сфері екологію.

      У разі виявлення паління просимо фотографувати порушників, викликати поліцейського громади, звертатися з матеріалами до сільської ради або депутатів вашого округу, які представляють та захищають інтереси своїх виборців.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь