Ладижинська сільська територіальна громада
Уманського району Черкаської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ФІЗИЧНИХ ОСІБ - ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ

Дата: 18.08.2020 10:28
Кількість переглядів: 731

 

 

Фото без опису      Непоодинокі випадки, коли при врученні податкового повідомлення на сплату земельного податку, виникає у громадян питання про недостовірні (застарілі) дані  у частині адреси платника.

      Звертаємо увагу, що норми п. 70.7 ст. 70 ПКУ прямо зобов’язують громадян подавати до контролюючих органів відомості про зміну прізвища, адреси реєстрації/проживання протягом місяця з дня виникнення таких змін.

       Нерідко трапляється, що про наявність податкового боргу та заборону здійснювати будь-які операції з власним майном, громадяни дізнаються під час спроби укласти будь-які угоди чи скористатися банківською карткою. Є випадки, коли про борг та арешт майна громадяни дізнаються від представників виконавчої служби. Це є наслідком того, що громадяни – платники податку своєчасно не повідомили податкову службу про зміну власних облікових даних.

      З 1996 року ведеться Державний реєстр фізичних осіб – платників податків та інших обов’язкових платежів. Про внесення ваших особистих даних до нього свідчить наявність реєстраційного номера облікової картки платника податків (ідентифікаційного номера). Відповідно до норм податкового законодавства податкове повідомлення-рішення (податкова вимога) надсилається на адресу за місцем проживання або останнього відомого місцезнаходження фізичної особи. Надіслані документи вважаються врученими платнику податків як у разі особистого отримання, так і у випадку, коли поштова служба адресата не знайшла.

       Протягом життя прізвище, місце проживання та інші дані людини можуть неодноразово змінюватись. Однак допоки громадянин не проінформує про це податкову службу, податкова інформація надсилатиметься за колишньою адресую.

       Тож, аби нарахування податків чи виникнення податкової заборгованості не стали для вас неприємним сюрпризом, повідомляйте податкову службу про зміну даних, які вносяться до облікової картки фізичної особи – платника податків (прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), місце проживання / місцеперебування тощо), шляхом подання заяви за формою № 5ДР.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь