Ладижинська сільська територіальна громада
Уманського району Черкаської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шановні жителі Ладижинської громади!

Дата: 13.08.2020 09:03
Кількість переглядів: 903

    Фото без опису Амброзія полинолиста – один з небезпечних карантинних бур’янів. В період цвітіння (з середини липня до настання осінніх заморозків) досить часто викликає алергійне захворювання у людей, так званий амброзійний поліноз. Пилок амброзії, потрапляючи в очі, ніс, бронхи викликає сльозотечу, погіршує зір, призводить до різкого запалення слизових оболонок верхніх дихальних шляхів, приступів бронхіальної астми, підвищує температуру тіла.

      Амброзія полинолиста розмножується тільки насінням, тому слід не допускати її цвітіння. На присадибних ділянках, клумбах, землях загального користування необхідно виривати амброзію. Виривання рослини з коренем є найефективнішим способом боротьби з даним бур’яном. Землевласникам та землекористувачам присадибних ділянок, інших земель кожні 10-15 діб з липня по жовтень, після виявлення амброзії потрібно негайно її знищити , що не створювати умов для дозрівання насіння – найшкідливіших фаз розвитку карантинного бур’яну, саме які і викликають алергійні захворювання людини та розповсюдження його на нових територіях. Найбільш розповсюдженим методом боротьби є скошування, яке повинно бути системним протягом тривалого часу. Метод низького скошування буде ефективним за умов проведення його з залишенням над землею не більш 2 см стебел для недопущення відростання та створення бокових пагонів рослини та проводити його неодноразово на тих самих ділянках протягом певного періоду - до жовтня.

Просимо вас долучитись до боротьби з амброзією полинолистою!

На своїх земельних ділянках, орендованих, а також прилеглих до них територій (20 м від межі земельної ділянки та до проїжджої частини вулиці) ліквідувати амброзію, провести її скошування та здійснювати контроль за її ростом.

ПОПЕРЕДЖЕННЯ! Невиконання фізичними та юридичними особами правил фітосанітарного контролю, згідно зі ст. 16 Закону України «Про карантин рослин» та ст. 105 Кодексу України про адміністративні правопорушення, тягне за собою накладання штрафів: на громадян – від 3 до 10 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, на посадових осіб – від 8 до 15 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Для перевірки виконання заході щодо боротьби з амброзією, буде виїжджати комісія сільської ради з залученням представників санітарної та екологічної служб. 

Джерело


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь