Ладижинська сільська територіальна громада
Уманського району Черкаської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Ладижинська громада виборола грант Програми «U-LEAD з Європою» на створення Центру надання адміністративних послуг в селі Ладижинка, а також його віддалених робочих місць в усіх селах громади

Дата: 25.05.2020 10:36
Кількість переглядів: 1617

 

       Фото без описуПрограма «U-LEAD з Європою» (далі – Програма) є однією з найбільших програм міжнародної технічної допомоги для України з підтримки децентралізації. Програма фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею, Швецією. Програма здійснює з фахову та фінансову підтримку в розбудові багаторівневої системи управління на місцевому рівні, яка є прозорою, підзвітною та реагує на потреби громадян.

       Центри надання адміністративних послуг (далі – ЦНАП) в об’єднаних територіальних громадах дають змогу зробити отримання адміністративних послуг громадянам і бізнесу в одному місці, швидко, в комфортних та прозорих умовах.

      Пройшовши доволі складні етапи відбору Ладижинська громада в особі сільського голови Сергія Цоколенко 07 червня 2019 року підписала з Програмою «U-LEAD з Європою» Декларацію про наміри щодо створення Центру надання адміністративних послуг, а 18 лютого 2020 року - Угоду про партнерство, в якій чітко прописані зобов’язання кожної із сторін та терміни їх виконання.

      На вимоги Програми Ладижинська сільська ОТГ зобов’язана провести ремонтні роботи власним коштом по облаштуванню безбар'єрного некабінетного середовища, пристосованого для людей з особливими потребами для всіх верств населення, в тому числі для людей похилого віку, осіб з інвалідністю, відвідувачам з дітьми.

      Відремонтована будівля повинна відповідати всім вимогам Технічного завдання – індивідуального документа створеного на основі візитів експертів Програми «U-LEAD з Європою», в якому чітко приписаний детальний опис приміщення, включно з зонуванням ЦНАП, переліком ремонтно-будівельних робіт, специфікацією меблів та техніки.

        Ремонтні роботи в Ладижинській сільській раді розпочали ще у 2019 році й тривають до сих пір, за цей час коштом громади було відремонтовано:

1. Приміщення ЦНАП, яке відповідає всім вимогам Програми – відкритий простір, некабінетна, безбарєрне, пристосоване для людей з особливими потребами;

Фото без опису

2. Встановлено туалет для відвідувачів, зручний для людей з інвалідністю;

Фото без опису

3. На етапі завершення ремонтні  роботи інформаційної зони  та зони очікування для відвідувачів ЦНАП;

Фото без опису

4. Розпочато ремонтні роботи входу в приміщення - повинен бути встановлений пандус, який відповідає вимогам ДБН, а також належно облаштована прибудинкова територія.

Фото без опису

       Крім ремонтно-будівельних робіт громада повинна привести у відповідність нормативно-правову базу, забезпечити вчасне та належне формування штату ЦНАП, підписати угоди про співпрацю з різними з суб’єктами надання послуг, підключитися до реєстрів.

       Процес виконання поставлених завдань Ладижинській ОТГ проходить відповідно до плану прописаного Програмою, де вказані чіткі вимоги та терміни виконання, що постійно моніториться та фіксується координаторами «U-LEAD з Європою».

       Громада зобов’язана вживати заходів для належного виконання технічного завдання, оскільки його невиконання приводить до одностороннього розірвання Угоди про партнерство з Програмою Програма «U-LEAD з Європою».

Що громада отримує від участі в Програмі

«U-LEAD з Європою»

Матеріальна допомога:

  1. меблі та офісну техніку для облаштування робочих місць для персоналу та для відвідувачів ЦНАП, як в основному офісі так і на віддалених робочих місцях у всіх населених пунктах громади;
  2. програмне забезпечення;

Загальна сума фінансування саме Ладижинської ОТГ складає понад 800 тис. грн. Усі закупівлі робіт, товарів та послуг на усі види допомоги здійснюються Програмою самостійно, готівкові та безготівкові кошти Учасникам Програми не надаються.

Інституційна допомога

    1. консультування та інша допомога щодо дотримання належного порядку утворення ЦНАП;
    2. підготовка якісних нормативних документів щодо статусу ЦНАП та організації його діяльності;
    3. використання механізмів інтеграції послуг у ЦНАП;
    4. допомога в ефективному формуванні структури та штату ЦНАП;
    5. організація відкриття віддалених місць для роботи адміністраторів (далі – ВРМ);
    6. навчання персоналу, підвищення його кваліфікації, включаючи ділову етику та гендерний аспект.

 

Який ЦНАП отримає громада та який перелік послуг надаватиметься

Зокрема, ЦНАП повинен надавати послуги у сферах:

  • державної реєстрації: актів цивільного стану, речових прав на нерухоме майно, юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців, земельних ділянок та видачі відомостей з Державного земельного кадастру;
  • місця проживання та надання паспортних послуг (за можливості).
  • спеціальні види допомоги (в обґрунтованих випадках). вчинення «нотаріальних дій», що вчиняються посадовими особами ОМС у населених пунктах, де немає нотаріусів;
  • соціального захисту (прийом документів на призначення державних допомог, житлових субсидій тощо) та пенсійних адміністративних послуг;
  • питань місцевого значення, що вирішуються сільською радою та її виконавчими органами.
  • додаткові адмінпослуги, а також послуги підприємств-монополістів у сфері надання комунальних послуг.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь