Ладижинська сільська рада
Уманського району Черкаської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

COVID-19: про методи обстеження експрес-тестами

Дата: 20.03.2020 11:54
Кількість переглядів: 572

 

      Фото без описуЧеркаська область на сьогодні має понад сотню експрес-тестів для виявлення коронавірусу. Ще замовили та очікують на партію у 500 штук. Про механізм їхнього використання інформують в обласному управлінні охорони здоров’я.

     Експрес-тест здійснюють, коли хворий перебуває в стаціонарі лікувального закладу. Обстеження відбувається, якщо пацієнт має середню та важку форму захворювання. Швидкий тест проводять біля ліжка хворого, через 15-20 хвилин лікарі отримують результат. Увесь час дослідження не перевищує 30 хв.

      Матеріалом для дослідження слугує кров, у ній визначають антитіла та імуноглобуліни до коронавірусу. Ці речовини визначають не раніше ніж з 5 дні від початку захворювання.

     Також фахівці використовують вид лабораторного дослідження із матеріалу носоглоткового слизу. Мазок беруть у пацієнта, який перебуває на стаціонарному лікуванні. Аналізи скеровують до Черкаського обласного лабораторного центру МОЗ України. Протягом 24 годин тривають дослідження на вірус грипу. У разі негативного результату дві добірки мазку відправляють до Національної референс-лабораторії у Київ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь