Ладижинська сільська територіальна громада
Уманського району Черкаської області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Державна служба зайнятості - партнер для роботодавців!

Дата: 08.11.2019 10:16
Кількість переглядів: 2163

 

     Державна служба зайнятості пропонує партнерство і взаємовигідну співпрацю та запрошує скористатися комплексом послуг

    Фахівцями центрів зайнятості проводиться вивчення потреб роботодавця та надання допомоги щодо укомплектування персоналом. Державна служба зайнятості володіє найбільшою базою вакансій та шукачів роботи в Україні. Інформація про вільні робочі місця розміщується в Єдиній інформаційно-аналітичній системі державної служби зайнятості, на стендах вакансій та на Інтернет-ресурсі Державної служби зайнятості «Єдине соціальне середовище зайнятості» www.dcz.gov.ua. Впровадження електронних сервісів для роботи з клієнтами робить послуги максимально доступними та комфортними. Так «Електронний кабінет роботодавця» (www.dcz.gov.ua/cabinet)  скорочує витрати часу для відвідування центру зайнятості та сприяє взаємодії роботодавців зі службою зайнятості.  В  «Електронному кабінеті» роботодавець може переглянути актуальність реквізитів свого підприємства, що є у базі служби зайнятості, стан укомплектування вакансій, кількість направлень претендентів на роботу, договори. Роботодавець також може здійснити добір працівників, переглянувши резюме. Для зручності та оперативного підбору кандидатів на вакантні посади, в центрах зайнятості до ваших послуг база актуальних відеорезюме шукачів роботи. В електронному кабінеті є можливість подання звітів за формою № 3-ПН в он-лайн режимі.

         З метою вирішення кадрових потреб підприємств, установ та організацій у робочій силі, пропонуємо скористатись такою соціальною послугою служби зайнятості, як професійне навчання безробітних на замовлення роботодавців під конкретні робочі місця. Професійне навчання організовується державною службою зайнятості у професійно-технічних та вищих навчальних закладах, Центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості та безпосередньо на виробництві. Відповідно до сучасних тенденцій розвитку ринку праці професійне навчання безробітних може здійснюватися на замовлення роботодавців як поточного, так і перспективного характеру.

   Для задоволення потреб роботодавців у тимчасових працівниках, пропонується організація громадських та інших робіт тимчасового характеру. Для організації таких робіт не можуть бути використані постійні робочі місця та вакансії. З особами, які беруть участь у таких роботах, роботодавці укладають в письмовій формі строкові трудові договори на строк, що сумарно протягом року не може перевищувати 180 календарних днів. Фінансування організації громадських робіт здійснюється за рахунок коштів місцевих бюджетів, роботодавців та інших не заборонених законодавством джерел, а робіт тимчасового характеру здійснюється коштом  роботодавців.

    Роботодавці, які працевлаштували на нові робочі місця громадян, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці та яким надано статус безробітного мають право на компенсацію фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Право на компенсацію також мають роботодавці, які є суб’єктами малого підприємництва та які працевлаштували безробітних на нові робочі місця в пріоритетних видах економічної діяльності строком не менше ніж на два роки за направленням служби зайнятості. Компенсація виплачується протягом одного року з дня працевлаштування особи за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. 

      При працевлаштуванні внутрішньо переміщених осіб за направленням служби зайнятості, може надаватися компенсація витрат на оплату праці таких осіб. Компенсація тривалістю не більше шести календарних місяців надається за умови працевлаштування зареєстрованих безробітних на умовах строкових трудових договорів і збереження гарантій зайнятості таких осіб протягом періоду, що перевищує тривалість виплати у 2 рази. Компенсація виплачується за кожен непарний місяць роботи протягом року, але не більше ніж за шість календарних місяць в розмірі фактичних витрат на оплату праці, але не вище середнього розміру заробітної плати штатного працівника, що склався у відповідному регіоні за минулий місяць. Крім того, роботодавець, який працевлаштовує за направленням центру зайнятості безробітного з числа внутрішньо переміщених осіб строком не менш як на 12 місяців, може отримати компенсацію витрат на перепідготовку та підвищення кваліфікації такого робітника. 

     З метою пом'якшення негативних наслідків масового вивільнення працівників, що відбувається в разі скорочення штатів з причин реорганізації, закриття структурних підрозділів або банкрутства підприємства, службою зайнятості спільно з органами влади, роботодавцями і профспілковими організаціями здійснюється комплекс спеціальних послуг щодо осіб, які підлягають вивільненню: проведення консультування працівників щодо їх прав і державних гарантій соціального захисту, організація профнавчання і сприяння підприємництву та самозайнятості, допомога в пошуку і підборі підходящої роботи,  допомога по частковому безробіттю.

     Допомога по частковому безробіттю надається державною службою зайнятості підприємствам для виплати працівникам, у разі втрати ними частини заробітної плати внаслідок вимушеного скорочення передбаченої законодавством тривалості робочого часу, у зв’язку із зупиненням (скороченням) виробництва продукції без припинення трудових відносин. Виплати здійснюються коштом Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

    Фахівцями служби зайнятості надаються консультації з питань додержання норм законодавства про працю і зайнятість, державного соціального страхування на випадок безробіття, у тому числі при вивільненні або звільненні працівників; використання праці іноземців; працевлаштування громадян, які потребують соціального захисту і не здатні на рівних конкурувати на ринку праці; надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном тощо.

    З метою удосконалення системи інформаційного та консультаційного обслуговування осіб на базі  державної служби зайнятості організовується надання безоплатних індивідуальних та групових консультацій з питань організації та провадження підприємницької діяльності із залученням на громадських засадах працівників органів державної влади.

 

        Докладнішу інформацію і конкретні пропозиції щодо послуг можна отримати в  Уманській районній філії Черкаського обласного центру зайнятості за адресою: м. Умань вул. Воїнів – Інтернаціоналістів, 1. Контактні телефони 3-62-56, 3-63-11


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь