Ладижинська сільська територіальна громада
Уманського району Черкаської області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

"Осінній ярмарок" в Ладижинській громаді

Дата: 03.10.2019 16:00
Кількість переглядів: 822

                                               Традиція ярмаркування в Україні відома з давніх-давен. Ярмарки були вигідними для селян, оскільки вони мали можливість збувати не лише худобу та хліб, але й інші продукти свого господарювання. Ярмаркувати завжди їхали, як на велике свято, – гарно одягнені та з гарним настроєм.

                                            Відродити народні традиції, вирішили й в Ладижинській громаді - 28 вересня в с. Рижавка відбувся «Осінній ярмарок». На ньому, за давньою українською традицією, можна було не тільки придбати смачні продукти: запашний ладижинський хліб, духмяний мед, рибу з місцевих ставків, городину, безліч  різноманітних товарів та сувенірів, але й, як на справжньому українському ярмарку — розважитися усією родиною. Не довелося сумувати ні малечі, ні дорослим.

                                                       Для дітей та юнацтва були організовані спортивні змагання під керівництвом досвідчених вчителів фізкультури Кольчієнко В.М. та Удовенко В.А. Дітвора відчайдушно змагалася у різноманітних естафетах та конкурсах, а нагородою за перемогу в кожному із них, були смачні подарунки від спонсорів свята — Платміра Григорія Валерійовича й Хамрука Андрія Володимировича. Та справжній фурор здійняв танцювальний флешмоб під улюблені пісні.

                                                Весело дітям було і на різноманітних атракціях, адже можна було поскакати на батуті, з’їхати з величезної дитячої гірки, самому з вітерцем прокататися на мініавтомобілі. А якими ж смачними були рожеві хмаринки солодкої вати

   Не довелося сумувати й дорослим. Для них була представлена цікава концертна програма з виступами учасників творчих колективів Центру культури, дозвілля та спорту та Ладижинської дитячої музичної школи. Всі гості могли посмакувати шашликами та ароматною юшкою.

                                                  Добре почувалися на ярмарку дві рижавські кумоньки — Палажка і Параска, які своїми дотепними і веселими діалогами розважали гостей. Родзинкою свята стала міні-виставка малюнків та поезії жителів громади та оригінальна фотозона.

  Усі, хто приїхав на «Осінній ярмарок» в с. Рижавка, повернувся додому не з порожніми руками. Хто – з гарним виторгом, хто – з вдалими покупками, але всі – з хорошим настроєм. Адже це свято об’єднало ярмаркові традиції минулого й сьогодення та надало їм нового сучасного звучання.

До зустрічі в наступному році!

Більше фото ТУТ

 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь