Ладижинська сільська територіальна громада
Уманського району Черкаської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

УВАГА! ВАЖЛИВО! ДЛЯ ВСІХ ЖИТЕЛІВ ЛАДИЖИНСЬКОЇ ГРОМАДИ!

Дата: 23.07.2019 14:31
Кількість переглядів: 728

Фото без описуШановні жителі громади!

З метою запобігання ураження людей електричним струмом, а також для забезпечення збереження енергетичних об’єктів попереджаємо Вас про необхідність дотримання охоронної зони повітряних та кабельних ліній електропередач.

 

     Охоронна зона встановлюється уздовж всіх повітряних та кабельних ліній електропередач у вигляді земельної ділянки та повітряного простору, обмежених вертикальними площинами, що віддалені по обидві сторони лінії від крайніх проводів за умови не відхиленого їх положення. Саме тому зелені насадження, що ростуть на Ваших земельних ділянках повинні бути віддалені від крайніх проводів на відстань:

  • 10 метрів - для повітряних ліній напругою до 20 кВ;
  • 15 метрів - для повітряних ліній напругою 35 кВ;
  • 20 метрів - для повітряних ліній напругою 110 кВ;
  • 3 метри - від огорожі або споруди за периметром трансформаторних підстанцій;
  • 1 метр - від підземних кабельних ліній електропередачі.

       Дотримання охоронних зон забезпечує безпечну роботу об'єктів електромережевого господарства, покращення якості електропостачання та можливість уникнути відключень електричної енергії у Ваших домівках, які можуть статися в результаті перекриття фаз гіллям дерев, обриву проводів внаслідок падіння дерев чи гілля, спалювання сухостою під лініями електропередач, пошкоджень сільськогосподарською технікою, що у свою чергу також може призвести до травмування людей внаслідок ураження електричним струмом. Також слід не забувати що низові пожежі, внаслідок спалювання сухої трави та очерету, через іонізоване повітря можуть призвести й до вимкнення ліній електропередач.

    Підприємства, установи, організації та окремі громадяни, що мають намір виконувати роботи у межах охоронних зон електричних мереж, повинні не пізніше як за три доби повідомити про це відповідний РЕМ та отримати письмовий дозвіл від нього на виконання цих робіт.

     При виявленні обривів електричних проводів чи інших пошкоджень в електричних мережах необхідно негайно попередити всіх про небезпеку та терміново повідомити у диспетчерську службу району електричних мереж або у місцеві органи влади чи МНС за номером 101.

    Необхідно знати, що смертельно небезпечно не лише доторкатись, але й підхопити на відстань ближче 8 метрів до обірваних проводів повітряних ліній електропередачі, які лежать на землі або звисають з опор чи з дерев. Необхідно організувати огородження місць обривів або чергування людей у таких місцях до прибуття аварійно-виїзної бригади.

   Своєчасне повідомлення про пошкодження електромереж значно прискорить відновлення електропостачання та допоможе запобігти випадкам електро травматизму.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь