Ладижинська сільська територіальна громада
Уманського району Черкаської області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги осіб, які орендують земельні ділянки водного фонду та осіб, які використовують водойми для любительського рибальства на території Ладижинської сільської ради!!!

Дата: 12.07.2019 14:36
Кількість переглядів: 1015

      Звертаємо Вашу увагу, що на протязі останніх років на водоймах Уманського району в спекотний літній період спостерігається масове цвітіння синьо-зелених водоростей в товщі води, що призводить до зниження вмісту розчинного у воді кисню та, як наслідок, загибелі водних живих організмів. Синьо-зелені водорості поширені в стоячій воді, в ставках і річках, що повільно течуть. Якщо вода починає «цвісти», вона набирає неприємного запаху і стає токсичною та непридатною для використання, а риба потерпає від недостачі повітря, що призводить до її масової загибелі.

 

      Державною екологічною інспекцією в червні зафіксовано надмірний розвиток синьо-зелених водоростей у водоймах Черкаської області. Відділом інструментально-лабораторного контролю проведено вимірювання гідрохімічних показників складу та властивостей поверхневих вод. Виявлена тенденція до збільшення величини хімічного споживання кисню, що призводить до зменшення вмісту розчинного у воді кисню, що може спричинити замор водних живих біоресурсів.

 

      Враховуючи вищевикладене, просимо організувати проведення заходів з ліквідацій наслідків цвітіння синьо-зелених водоростей у водоймах, які Вами використовуються для любительського рибальства, а саме розчистку водойм, поглиблення русел, проведення меліоративних робіт, для недопущення погіршення умов існування водних живих ресурсів, замору риби та забезпечення екологічної безпеки на території Ладижинської територіальної громади.

 

 

 

 

 

З повагою,

сільський голова                                                                                                        С. ЦОКОЛЕНКО

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь