Ладижинська сільська рада
Уманського району Черкаської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

2 серпня, Ладижинська громада вшановує роковини пам’яті Захисника – Володимира РИЖАКА

Дата: 02.08.2024 10:05
Кількість переглядів: 260

Фото без описуСьогодні, 2 серпня, Ладижинська громада вшановує роковини пам’яті Захисника – Володимира РИЖАКА. Володимир народився 21 грудня 1989 у місті Сміла. На початку 1990-х разом з батьками переїхав на постійне місце проживання до с.Шарин. Тут він провів свої найкращі, найбезтурботніші дитячі та юнацькі роки.

З 4 грудня 2013 року Володимир став на ватрі Української Незалежності, спільно з побратимами-свободівцями, взявши активну участь у подіях Революції Гідності. Герой в душі, сильний, хоробрий серцем, Володимир став для своїх побратимів надійною підтримкою та справжньою опорою. Коли «Беркут» оточив Український дім, він вивів з будинку, з-під оточення близько сотні майданівців. 5 разів повертався до палаючого Будинку профспілок, щоби врятувати людей з вогню.

На майдані друзі подарували Володимиру мачете, з яким той не розлучався. Згодом, на фронті побратими дали йому саме такий позивний – Мачете.

Не зміг Володимир залишитись осторонь подій, що розгорталися згодом на сході України. Виконував обов’язки снайпера та кулеметника, брав участь у операціях із розшуку та знешкодження терористів.

Загинув Володимир РИЖАК 2 серпня 2014 року, потрапивши під вогонь снайпера під час операції з ліквідації диверсійної групи терористів у місті Докучаєвськ.

Сьогодні, у десяту річницю загибелі героя Ладижинська громада низько схиляє голови перед його неоціненним подвигом.

Володимир віддав своє життя у бою за Волю та Незалежність України, за життя свого народу, за мир в країні та спокій у наших домівках. Ми завдячуємо Герою своїм майбутнім!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь