Ладижинська сільська рада
Уманського району Черкаської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Всеукраїнський діалог «Громади - ветеранам»

Дата: 18.06.2024 08:51
Кількість переглядів: 114

Фото без описуВсеукраїнський діалог «Громади - ветеранам»

Одинадцятий рік Україна відбиває гібридну агресію Російської федерації і третій рік триває повномаштабне вторгнення. Кількість осіб, які беруть участь у активних бойових діях, за оцінками експертів, вже сягає більше 1,5 млн чоловіків та жінок. Із кожним днем все більш актуальними стають питання готовності українського суспільства та громад на місцях до реадаптації та реінтеграції учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни, надання їм якісних та ефективних послуг. Наша спільна мета – максимальне відновлення функціональності Захисників та Захисниць , повернення до активного життя, як результат – відновлення та зміцнення людського капіталу в Україні.

7 червня 2024 року ГО «Простір можливостей» за організаційної підтримки Всеукраїнської асоціації громад у партнерстві з IREX-Україна, Міжнародним фондом «Відродження», спільно з Вінницькою міською радою та іншими партнерами організували в місті Вінниці Третій захід Всеукраїнського діалогу «Громади-ветеранам»

У роботі Всеукраїнського діалогу взяли участь представники керівництва Уряду, керівництво та фахівці профільних міністерств (Мінветеранів, Мінсоцполітики, Мінздоров’я) та обласних державних адміністрацій, лідери експертних, ветеранських та волонтерських організацій, представники вітчизняного бізнесу, лідери громад та фахівці ОМС.

Під час цього заходу було презентовано результати цілої низки спільних пілотних проектів, орієнтованих на реінтеграцію, соціальний супровід ветеранів та членів їхніх родин на всіх етапах. Зокрема, було обговорено такі теми:

● Збереження людського капіталу України та значимість ефективних ветеранських політик.

● Наскрізність та ефективність інструментів кейс-менеджменту на всіх етапах шляху ветерана.

● Сучасна модель взаємодії з ветеранами та членами родин на рівні громад.

● Пріоритети розвитку реабілітаційних спроможностей для ветеранів/ветеранок та членів їх родин.

 Учасниками  в третьому Всеукраїнському діалогу «Громади - ветерани» від Ладижинської сільської територіальної громади  були Михайло РУДИЙ заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів, Олена ПОПЕНКО начальник відділу соціального захисту населення та охорони здоров’я, Ольга ТОДОСІЙЧУК директор Комунального закладу «Центр надання соціальних послуг Ладижинської сільської ради»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь