Про проведення навчань для відповідальних за організацію харчування в закладах освіти
Про проведення навчань для відповідальних за організацію харчування в закладах освіти
Забезпечення достатнього, якісного, безпечного, збалансованого харчування в закладах освіти залишається одним із пріоритетних завдань сьогодення. Організація харчування у закладах освіти здійснюється з дотриманням норм харчування, вимог санітарного законодавства та законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів. Приготування готових страв здійснюється з дотриманням процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).
Про ці та інші вимоги до організації харчування в закладах освіти 26 березня 2024 року на базі Ладижинського ліцею розповіли начальник Уманського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області Лариса КАЧАНОВА, заступник начальника управління Оксана БАЙДА та начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Валентина КОВБАСЮК, навчання було організовано для керівників закладів освіти, відповідальних осіб за організацію харчування в закладах освіти, сестер медичних та кухарів.
Після теоретичної частини учасники зустрічі відвідали харчоблок Ладижинського ліцею де мали змогу ознайомитися з матеріально – технічною базою та перевірити дотримання вимог санітарного законодавства та законодавства з питань безпечності та якості харчових продуктів в закладі освіти.