Ладижинська сільська рада
Уманського району Черкаської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Торгівля людьми — актуальна проблема

Дата: 28.07.2023 11:06
Кількість переглядів: 169

Фото без описуТоргівля людьми – це серйозна проблема у мирний час, а  війна та збройний конфлікт підвищили ризик потрапляння в дані умови. Проблема торгівлі людьми є значно поширеною через необізнаність населення.

Що таке торгівля людьми?

Суть поняття “торгівля людьми” визначає Закон України “Про протидію торгівлі людьми”, зокрема абзац 15 частини першої статті 1, а саме: торгівля людьми – це здійснення незаконної угоди, об’єктом якої є людина, а так само вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, у тому числі сексуальної, з використанням обману, шахрайства, шантажу, уразливого стану людини або із застосуванням чи погрозою застосування насильства, з використанням службового становища або матеріальної чи іншої залежності від іншої особи, що відповідно до Кримінального кодексу України визнаються злочином.

У яких формах може проявлятися торгівля людьми?

Торгівля людьми може відбуватись у різних формах:

  • трудова експлуатація;
  • сексуальна експлуатація, використання у проституції та порнобізнесі;
  • примусове жебрацтво;
  • примусове втягнення у злочинну діяльність та збройні конфлікти;
  • торгівля людьми з метою вилучення органів, примусового сурогатного материнства тощо.

Аби применшити ризики потрапляння в ситуацію торгівлі людьми, щонайменше треба знати елементарні правила поведінки та їх дотримуватися. 

  • надавайте документи лише офіційним особам. Заздалегідь зробіть та збережіть копії найважливіших документів, у тому числі онлайн.
  • дізнайтеся, куди їдете, та повідомте про поїздку рідним чи друзям. Не сідайте в авто до незнайомих чи підозрілих людей. Вишліть рідним чи друзям номер транспортного засобу, яким пересуваєтеся.
  • приймайте допомогу лише від людей та організацій, що заслуговують на довіру.
  • не віддавайте нікому мобільний телефон чи інші засоби зв’язку. Будьте обачними та обережними при спілкуванні з незнайомцями.
  • підтримуйте постійний зв’язок із рідними, друзями, колегами. Повідомляйте про будь-які зміни свого маршруту, місця проживання чи роботи. Домовтеся з ними про кодове слово або фразу, які повідомлять, що ви в небезпеці.

 

За підтримки Міжнародної організації з міграції (МОМ) щоденно з 08:00 до 20:00 працює Національна безкоштовна гаряча лінія з питань протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів, у тому числі щодо безпечного виїзду за кордон: 0-800-505-501 та 527

 

Гаряча лінія безоплатної правової допомоги - 0-800-213-103.

Також діє безкоштовна гаряча лінія психологічної підтримки за номером: 0-800-211-444. Лінія працює з 09:00 до 18:00 у будні та з 10:00 до 17:00 у вихідні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь