Ладижинська сільська територіальна громада
Уманського району Черкаської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Старт проєкту «Школа сімейного фермерства для ветеранів та ветеранок»

Дата: 26.12.2022 15:32
Кількість переглядів: 119

Фото без опису22 грудня 2022 року Всеукраїнська «Асоціація об’єднаних територіальних громад» взяла участь в інформаційному вебінарі про початок реалізації проєкту «Школа сімейного фермерства для ветеранів та ветеранок», який здійснюється безпосередньо Всеукраїнською громадською організацією «Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України» завдяки Програмі реінтеграції ветеранів, яку реалізує IREX за підтримки Державного департаменту США.

Метою проєкту є збільшення можливостей для працевлаштування ветеранів та ветеранок війни, які відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» мають право на першочергове отримання земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва, ведення особистого селянського господарства, садівництва і городництва. Такі ділянки, на наш погляд, могли б стати основою сімейного фермерства, сприяти соціалізації ветеранів, вирішенню їх соціально-економічних проблем. На жаль, зараз ми спостерігаємо, що більшість виділених ділянок ветеранами продається через недостатність ресурсів, навичок фермерства.

 «Всеукраїнська Асоціація ОТГ на базі Платформи «Сільський розвиток: земельні відносини» готова долучитись та допомогти в реалізації проекту на благо та розвиток громад України» – Тетяна Нужда, екпертка Платформи «Сільський розвиток: земельні відносини» ВАОТГ.

Нагадуємо, що в лютому 2021 року ВАОТГ підписала меморандуми про співпрацю з Міністерством аграрної політики та продовольства України. Деталі за посиланням, а в жовтні 2022 року з Міністерством у справах ветеранів України. Деталі за посиланням.

Джерело: Всеукраїнська «Асоціація об’єднаних територіальних громад»

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь