Ладижинська сільська територіальна громада
Уманського району Черкаської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Альтернативні сімейні форми виховання

Дата: 26.10.2022 11:25
Кількість переглядів: 130


Фото без описуАльтернативні сімейні форми виховання

     Сім’я  та батьки для дитини надзвичайно важлива складова. Батьки дають дітям життя, відповідають за догляд і виховання, беруть на себе фінансову відповідальність, мають юридичні повноваження, в тому числі на право прийняття важливих рішень від імені своїх дітей; допомагають відчути взаємне тепло, любов, передають дітям досвід поколінь, життєві цінності й духовність, виховують дітей, задовольняють їхні щоденні потреби, дають приклад для наслідування, поступово прищеплюють соціальні й побутові навички, необхідні в самостійному житті. Ці потреби життєво важливі для кожної дитини, якого б віку вона не була. Діти повинні зростати в сім’ях рідних батьків, але коли це не можливо, то альтернативою біологічної родини можуть стати сімейні форми виховання.

 

Усиновлення – це прийняття дитини в сім’ю на правах рідної. Усиновлювачі стають повноправними батьками дитини. При усиновленні держава надає таку ж грошову допомогу, як і при народженні дитини.

 

Опіка/піклування – це форми виховання, завдяки яким опікун/піклувальник приймає в сім’ю дитину і стає її законним представником тільки до повноліття чи до завершення навчання. Держава щомісячно виділяє 2,5 прожиткових мінімуми на дитину, а на дитину з інвалідністю  - 3,5  прожиткових мінімуми.

 

Прийомна сім’я – це сім’я або окрема особа, що не перебуває у шлюбі(прийомні батьки), яка добровільно взяла на виховання та спільне проживання від однієї до чотирьох прийомних дітей. Держава щомісячно виділяє 2,5 прожиткових мінімуми на кожну дитину, а на дитину з інвалідністю – 3,5 прожиткових мінімуми.

 

Патронат над дитиною – це «швидка сімейна допомога» дитині та її сім’ї, яка передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім’ї патронатних вихователів на період подолання нею, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

 

Дитячий будинок сімейного типу – це окрема сім’я, або особа, що не перебуває у шлюбі (батьки – вихователі), що взяла на виховання та спільне проживання не менше, як п’ять дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування (вихованців). Водночас загальна кількість дітей, включаючи рідних, у такій сім’ї не може перевищувати десяти осіб.Фінансування – 2,5 прожиткових мінімумів на кожну дитину, 3,5 прожиткових мінімумів – на дитину з інвалідністю.

 

 Додаткову інформацію,  щодо сімейних форм виховання  можна отримати в службі у справах дітей Ладижинської сільської ради  за адресою: с.Ладижинка, вул. Анісімова, 4  та за номером телефону 0973542639 

Підготувала: Служба у справах дітей Ладижинської сільської ради.     


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь