Ладижинська сільська територіальна громада
Уманського району Черкаської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Внутрішньо переміщені особи, які не отримали допомогу на проживання, можуть повторно подати заявку

Дата: 16.09.2022 08:24
Кількість переглядів: 184

Фото без описуВнутрішньо переміщені особи, які не отримали допомогу на проживання, можуть повторно подати заявку

Фото без опису

 

Кабінет Міністрів України  Постановою від 19.08.2022 р. №923  вніс зміни до Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам.  Згідно затвердженого  Порядку  внутрішньо переміщені  особи, які не  отримали допомогу на проживання, що подавали заяви через Дію до 30 квітня 2022 року, можуть повторно подати заяву на виплату.

Для отримання допомоги така особа має звернутися особисто чи поштою до органу соціального захисту населення із  відповідною заявою. До заяви  додатково подає інформацію (знімки екрана, вивантажені документи та заяви), збережену на носіях (диск, флешка), що підтверджує факт подання заяви через Портал Дія до 30.04.2022.

Допомога призначається органом соціального захисту населення протягом десяти робочих днів з дати надходження заяви про надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам. Заяву необхідно подати до 1 жовтня 2022 року.

Допомога надається за період, коли  така особа мала право на допомогу на підставі сформованого Мінцифрою відповідного переліку внутрішньо переміщених осіб, що подається Мінсоцполітики.

У разі включення територіальної громади до переліку територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), допомога надається з 1 числа місяця, наступного за місяцем, в якому відповідну громаду включено до такого переліку.

Також, відповідно до зазначених змін допомога не надаватиметься внутрішньо переміщеним особам, які були обліковані як внутрішньо переміщені особи до 24 лютого 2022 р., крім:

  • осіб, які отримували щомісячну адресну допомогу внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, у тому числі на оплату житлово-комунальних послуг;
  • осіб, які повторно перемістилися з тимчасово окупованої території російською федерацією території України, території територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) після 24 лютого 2022 року.

Підготував: відділ соціального захисту населення та охорони здоров’я


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь