Ладижинська сільська територіальна громада
Уманського району Черкаської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПрАТ «Укрзерноімпекс»: соціально відповідальний бізнес – запорука успішної громади

Дата: 24.12.2021 19:37
Кількість переглядів: 1592

Фото без опису

У сучасному світі успішні компанії все більше демонструють своє піклування про населені пункти в яких працюють: беруть участь у соціальних проєктах та сприяють розв’язанню місцевих проблем.

Знайомимо вас з підприємцями нашої громади які відгукуються на прохання про допомогу, а також самі проявляють ініціативу в розробці й втіленні в життя власних соціальних проєктів. Наша перша публікація про господарство, яке є найбільшим платником податків на території села Ладижинка.

ПрАТ «Укрзерноімпекс» працює на території громади із 1996 року, займається вирощуванням насіння олійних, бобових та зернових культур. Дане підприємство очолює  Подвальникова Оксана Андріївна. Щороку товариство, крім сплати податків, витрачає матеріальні ресурси на вирішення актуальних соціальних проблем, зокрема:

  • Грейдерування польових доріг (понад 70 тис. грн).

Фото без опису

  • Надання техніки для проведення вуличних ремонтних робіт (15 тис. грн).
  • Обкошування узбіч, виділення техніки, бензину та паливно-мастильних матеріалів.

Фото без опису

  • Розчищено та прибрано пляжну зону в селі Ладижинка – встановлено шлагбаум та пляжні парасолі.
  • У квітні 2021 року коштом підприємства проведено роботи по заміні ламп вуличного освітлення на вулиці Визначна в селі Ладижинка. Замінено 9 ліхтарів вуличного освітлення  на сучасні LED ліхтарі.

Фото без опису

Крім надання матеріальної допомоги  працівники  ПрАТ «Укрзерноімпекс» завжди долучаються до акцій по благоустрою територій населених пунктів - ними була прибрана лісосмуга біля глинища в с. Ладижинка. Також за ініціативи  Подвальникової Оксани Андріївни була організована робота з благоустрою вулиці Визначна  в селі Ладижинка - розчищено узбіччя від порослі, сухостою та старих аварійних дерев.

Фото без опису

В зимовий період щорічно ПрАТ «Укрзерноімпекс»  проводить прогортання доріг від снігу на вулицях населених пунктів громади.

Фото без опису

За ініціативи Подвальникової Оксани Андріївни була встановлено дорожній знак «Ладижинка», який перебував в аварійному стані, відремонтовано освітлення пішохідного переходу на трасі «Київ-Одеса», облаштовано вивіску-інсталяцію при в’їзді в с. Ладижинка, яка уже стала обличчям населеного пункту. Вартість даної конструкції склала близько 100 тис. грн.

Фото без опису

Роботи з благоустрою тривають, за ініціативи Оксани Андріївни у 2021 році здійснено  ремонт частини вулиці Визначна – проведено грейдерування, засипано щебенем й ущільнено, загальна сума робіт склала близько 200 тис. грн.

ПрАТ «Укрзерноімпекс» не залишається осторонь і до потреб закладів освіти (шкіл, садочків) та культури – завжди відгукується на прохання про допомогу, а саме:

  • Закупівля продуктів харчування для школи.
  • Придбання тканевих ролетів в Ладижинський ліцей на загальну суму 50 тис.  грн та жалюзі – 1,5 тис. грн.
  • Профінансовано встановлення дверей в Ладижинському ліцеї на суму близько 30 тис. грн та шкільних дошок.
  • Допомога у придбанні організаційної техніки бібліотекам, школам, садочкам громади.

Напередодні Нового року учні шкіл та вихованці закладів дошкільної освіти  отримують новорічні подарунки, в тому числі учні старших класів, щорічно  до свята Першого вересня – канцелярські набори першокласникам; подарунки для випускників дитячих садочків.

Спонсорська допомога здійснюється в організації свят та культурних заходів на території громади - святкування Дня козацтва, Дня Незалежності України, фінансуються поїздки дітей на різноманітні конкурси та фестивалі.

Фото без опису

Президент компанії ПрАТ «Укрзерноімпекс» опікується не лише благоустроєм громади та допомогою закладам освіти, а й відгукується на звернення громадян та установ:

  • Було профінансовано придбання отоплення для Колодистенського храму.
  • Пластикових вікон в приміщення Колодистенського старостату – 18 тис. грн.
  • Тканевих ролетів для пункту постійного базування швидкої медичної допомоги – понад 11 тис. грн.

Постійно приділяється увага людям похилого віку та людям з інвалідністю.

У 2020 році Подвальникова О. А. отримавши довіру жителів села Ладижинка, була обрана депутатом Ладижинської сільської ради. Ми запитали в Оксани Андріївни, які у неї були очікування від депутатства і якими виявилися реалії:

Девіз президента  компанії ПрАТ «Укрзерноімпекс» Подвальникової Оксани Андріївни: «Ми не лише тут працюємо, а й живемо, тому природно, що ми маємо сприяти розвитку громади, опікуватися нашими населеними пунктами та робити щось важливе й гарне».

 «Депутатство – це в першу чергу володіння інформацією того, що відбувається в громаді, розуміння проблем з якими стикається кожен її житель, та можливість впливати на їх вирішення. Кожному підприємцю важливо вникати в справи тих населених пунктів в яких вони здійснюють діяльність, тільки після цього виникає розуміння того, на що витрачаються сплачені податки.

Бути депутатом дуже відповідальна річ, адже ми представляємо інтереси наших виборців і зобов’язані відстоювати інтереси кожного жителя громади. Але дуже важливо щоб кожен житель громади був ініціативним, не займав позиції спостерігача та сам у своїх можливостях  долучався. Хочеться активних громадян, які не просто критикують, а і проявляють ініціативу, адже я вважаю, що лише спільними зусиллями ми можемо досягнути успіху. Давайте будемо господарями у власній громаді!»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь