Ладижинська сільська територіальна громада
Уманського району Черкаської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Державна фінансова підтримка розвитку садівництва та ягідництва

Дата: 18.08.2021 09:16
Кількість переглядів: 723

Фото без опису

Державна фінансова підтримка розвитку

садівництва та ягідництва

 

    Постановою Кабінету Міністрів України від 28 липня 2021 року № 770 внесені зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для розвитку виноградарства, садівництва і хмелярства,  затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 15 липня 2005 року № 587, відповідно до яких строки подання документів для отримання компенсацій за 2019-2020 роки перенесені з травня на вересень.

   У зв’язку з цим обласна комісія (Департамент агропромислового розвитку Черкаської ОДА) прийматиме документи від суб’єктів господарювання для отримання державної підтримки за напрямами:

- придбання садивного матеріалу плодово-ягідних культур – у розмірі до 80 відсотків здійснених витрат (після проведення ними садіння або ремонту насаджень);

- проведення робіт та придбання матеріалів для спорудження шпалер і встановлення систем краплинного зрошення – у розмірі до 50 відсотків здійснених витрат (після завершення монтажних робіт).

    Комісія Мінагрополітики за напрямами, визначеними пунктом 5 Порядку, приймають документи суб’єктів господарювання за 2019-2020 роки до 1 вересня.

    Суб’єкти господарювання, які виконували роботи по садівництву у 2021, для отримання компенсації витрат на садивний матеріал і роботи, подають до 15 жовтня обласним комісіям такі документи:

- заявку на отримання бюджетних коштів;

- довідку про відкриття поточного рахунка, видану банком;

- письмове зобов’язання щодо повернення до державного бюджету в місячний строк бюджетних коштів у разі встановлення контролюючими органами факту їх незаконного одержання та/або нецільового використання;

- засвідчені підписом керівника суб’єкта господарювання копії документів, що посвідчують право власності та/або користування земельною ділянкою;

- засвідчену підписом керівника суб’єкта господарювання копію проєктної документації на створення виноградників столових сортів, плодово-ягідних насаджень і хмільників та копію затвердженої Мінагрополітики проєктної документації на створення виноградників технічних сортів;

- акт інвентаризації насаджень за формою, затвердженою Мінагрополітики;

- акт про фактичний обсяг виконаних робіт і витрат за формою, затвердженою Мінагрополітики;

- реєстри витрат на садивний матеріал і роботи разом із завіреними копіями первинних бухгалтерських документів, що підтверджують такі витрати та облік їх на балансі, зокрема документів про здійснення оплати товарів і послуг;

- засвідчені підписом керівника суб’єкта господарювання копії таких сертифікатів на садивний матеріал (у разі садіння (ремонту) насаджень): для садивного матеріалу вітчизняного виробництва -  сертифіката, що засвідчує сортові якості садивного матеріалу, та сертифіката, що засвідчує товарні якості садивного матеріалу; для ввезеного на митну територію України садивного матеріалу - фітосанітарного сертифіката та сертифіката країни-експортера;

- фотоматеріали з підтвердженням садіння (ремонту) насаджень, спорудження шпалери та встановлення систем краплинного зрошення.

 

Одноразово у 2021 році суб’єкти господарювання можуть отримати компенсацію за період з 2019 по 2020 роки за напрямами та у розмірі, визначеними підпунктами 1 і 2 пункту 4 та пунктом 5 Порядку.

За детальною інформацією звертайтесь до Департаменту агропромислового розвитку Черкаської  ОДА за адресою: м. Черкаси, вул. Смілянська, 131.

E-mail:reform2010@apkck.gov.ua

Телефон для довідок: (0472) 36-07-60

Наголошуємо, що:

   Документи, подані не в повному обсязі або оформлені неналежним чином, повертаються заявнику в десятиденний строк.

Документи, що надійшли після закінчення строку їх подання, не розглядаються.

  Нормативи, форми звітності, перелік техніки, механізмів та обладнання, передбачені для надання державної підтримки виробників плодів, ягід, винограду, та хмелю, затверджені наказом Мінагрополітики від 07.07.2021 № 74, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 27 липня 2021 року № 973/36595.

 

       Форми в електронному вигляду можна завантажити з сайту Мінагрополітики за посиланням: https://minagro.gov.ua/ua/pidtrimka/sadivnictvo.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь