Ладижинська сільська територіальна громада
Уманського району Черкаської області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Ладижинці пройшов грандіозний фестиваль - "ЛадFEST"

Дата: 30.06.2021 14:59
Кількість переглядів: 800

 

П’ятий рік поспіль в Ладижинській сільській територіальній громаді традиційно до Дня молоді відбувається фестиваль ЛадFEST, який проводиться насамперед, з метою популяризації української народної  сучасної пісні й танцю, обміну досвідом роботи танцювальних і вокальних колективів, презентації власної творчості виконавцями вокального та інструментального жанру, формування у молоді інтересу до народної, сучасної та альтернативної музики.

На святі можна було зустріти різного роду розваги: батути, гойдалки та надувні гірки.

Яке ж дійство обходиться без смаколиків? Ладижинська громада не є винятком, адже під час ЛадFESTу було море наваристої, пахучої юшки і океан вражень від родини Власюків. А смачною родзинкою фестивалю став неперевершений шашлик, який жителі розібрали вмить від Сигиди Павла.

Цього дня на фестиваль приїхало понад двісті осіб з населених пунктів  громади. І всі вони залишились у захваті від ЛадFESTу. Пісні, танці, духовий оркестр, вироби українських майстрів – все це фестиваль радості та любові до свого краю.

Шашлик,  смачнюча їжа та солодка вата. Встояти перед такими смаколиками — неможливо. Проте на фестивалі гості та жителі Ладижинки не тільки куштували різну їжу, а й могли придбати хенд-мейд вироби, сувеніри та відвідати майстер – класи з різних видів декоративно-прикладного мистецтва, а саме :

  • Ладижинський розпис, яким на сьогодні займається Миколайчук Інна –  завідувач Ладижинського народного історико-краєзнавчого музею;
  • Модульне оригамі – даною технікою досконало володіє жителька с. Ладижинка Юрченко Марія;
  • Кандзаші – неймовірні вироби виготовляють дві майстрині нашої громади: Попова Тетяна та Петрушевська Інна;

Діти та молодь були в захваті від різноманітних розваг, які проходили під час фестивалю. Чарівна пані Альона Боляча створила чудовий настрій розфарбувавши аквагримом у різні барви щасливі обличчя дітвори та створила таємничу атмосферу свята за допомогою техніки «Мехенді». Смачне імбирне печиво від Юрійчук Оксани, виїздна торгівля від Заболотньої Ірини, попкорн, солодка вата, сувеніри, батути, надувні гірки, – і це далеко не всі розваги, які чекали на жителів громади.

Свято ЛадFEST вдалося!  Маємо надію, що воно і надалі буде розвиватися та лише збільшувати свої можливості й таланти!

 Фестиваль відбувся за підтримки Ладижинської сільської ради та підприємців громади: Подвальнікової Оксани, Романюка Олександра, Фісуна Анатолія, Хилюка Олександра.

Голова громади Сергій Цоколенко привітав організаторів, учасників та гостей фестивалю ЛадFEST з Днем  Конституції України  й святом молоді та побажав усім творчого натхнення, міцного здоров’я, щастя та веселих розваг.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь