Ладижинська сільська територіальна громада
Уманського району Черкаської області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

26 травня 2021 року пройшли збори громадян в селі Текуча

Дата: 26.05.2021 16:45
Кількість переглядів: 758

 

26 травня 2021 року пройшли збори громадян в селі Текуча, проведені сільським головою Цоколенком Сергієм Васильовичем за участі старости старостинського округу, працівників установ, сільської ради та депутатів.

Гершун Олександр Леонідович  прозвітував перед односельцями за 7 місяців своєї роботи.

За сприяння Ладижинської сільської ради в селі Текуча у 2020-2021 р.  були проведені наступні роботи:

  • ремонт даху ЗДО «Росинка» -  398 тис. грн.
  • протипожежний обробіток даху ліцею -  49 тис. грн
  •  вивіз сміття - 27 тис. грн
  • обслуговування вуличного освітлення  та обкошування - 29 тис. грн
  • пільгове перевезення  - 16 тис.грн
  • ремонт стелі ЗДО «Росинка»  - 49 тис. грн.
  •  побудова пожежного гідранта для Текучанської філії Ладижинського ліцею - 38 тис. грн.
  • здійснено ремонт електромережі в приміщення Текучанського старостинського округу
  •  проведено водопостачання до будинку культури

Староста щиро вдячний  одноосібникам та підприємствам, а саме ТОВ АФ «Текуча» за фінансування у частковому ремонті закладів освіти та вивезенні сміття, ФОП Нетреба А.В. за фінансову допомогу дітям – сиротам, Гершун І.М. – морозиво на толоку,  Мороз О.  - розвезення посадкового матеріалу, а також саджанців, Нетреба Ю.І. - розгортання снігу на вулицях, Фермерське господарство «Земляни», Білик О. та Піддубченко А.  профінансували  вуличне освітлення та ліхтарі на сонячних батареях.

Про роботу Текучанської філії Ладижинського ліцею доповіла директорка - Козій Вікторія Анатоліївна.

  У  2020 р.  коштами місцевого бюджету було проведено будівельні та ремонтні роботи, демонтовано пластикове покриття на гіпсокартон у приміщеннях школи та їдальні, замінений твердопаливний котел та проведені відповідні роботи у котельні, вмонтовано  двері в електрощитовій, які тепер відповідають всім технічним нормам. На території філії встановлено пожежний гідрант, придбана електропилка.

Про роботу сільського фельдшерського пункту доповіла завідувачка - Шпак Наталя Іванівна.

В амбулаторії проводиться вакцинація від COVID – 19, на сьогодні 30 осіб села Текуча отримали щеплення – працівники соціальної сфери, медики, люди похилого віку та всі охочі.

Про роботу сільського будинку культури доповіла директорка - Золотніцька Тетяна Миколаївна. Яка розповіла що у 2020 році коштами місцевого бюджету було придбано килимові  доріжки для занять гуртка на 6 тис. грн.  В Текучанській філії Ладижинського ліцею діє 6 гуртків художньої самодіяльності в яких беруть участь різні категорії населення. Всього у гуртках 32 учасники, які з задоволенням допомагають у проведенні свят.

Про роботу закладу дошкільної освіти «Росинка» доповіла завідувачка - Довгань Людмила Миколаївна.

У 2020 р. За кошти місцевого бюджету було здійснено капітальний ремонт ЗДО «Росинка», а у 2021 р.  ремонт стелі, а також закуплено антисептичні засоби, канцтовари та інші необхідні матеріали.

Про роботу сільської бібліотеки доповіла завідувачка - Гершун Інна Василівна.

Коштом  місцевого бюджету були передплачені нові видання  на суму 1418 грн, а саме  газети, журнали, якими можуть користуватись різні категорії населення. Разом з учнями Текучанської філії Ладижинського ліцею проводились виступи та декламації віршів.

Завершив збори сільський голова Ладижинської територіальної громади Цоколенко Сергій Васильович. Він подякував всім жителям  села Текуча та  підприємцям які не байдужі до долі села і вносять значний внесок в покращення благоустрою, приведення в охайний вигляд місць загального користування, зон відпочинку та закладів освіти. Зовнішній вигляд села залежить не від захмарних капіталовкладень, а від особистої участі, від бережного ставлення до навколишнього середовища, усвідомлення того, що порядок у селі як у власній домівці залежить особисто від кожного з нас.

У 2020 р. на здобуття освіти для Текучанської філії Ладижинського ліцею було витрачено понад 4 млн. грн, а у 2021 р. майже 7 млн. грн.  Коштом сільської ради організовано пільговий проїзд, щороку грошові компенсації отримують учасники бойових дій та ліквідатори аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Сергій Васильович відзначив якісну та творчу роботу керівника  будинку культури, Золотніцьку Т.М. яка на сьогодні є однією з кращих працівників центру культури та дозвілля Ладижинської сільської ради.

Також він наголосив, що щоб уникнути поширення COVID-19, потрібно чітко дотримуватись карантинних вимог: носити маски у громадських місцях, використовувати антисептики. Адже здоров'я - найголовніший скарб людини.

За результатами загальних зборів громадян в селі Текуча, було прийнято до розгляду налагодження транспортного забезпечення. А саме запуск автобусного рейсу для жителів села Текуча.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь