Ладижинська сільська територіальна громада
Уманського району Черкаської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЗВІТ про базове відстеження Рішення від 25.06.2020 № 16-3/VII "Про встановлення ставок та пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки в межах території Ладижинської сільської об’єднаної територіальної громади"

Дата: 03.08.2020 09:01
Кількість переглядів: 541

 

ЗВІТ про базове відстеження

Рішення Ладижинської  сільської ради від 25.06.2020 № 16-3/VII 

«Про встановлення ставок та пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки  в межах території  Ладижинської сільської об’єднаної територіальної громади»

 

1. Вид та назва регуляторного акта, результативність якого відстежується, дата його прийняття та номер:

Рішення Ладижинської сільської ради «Про встановлення ставок та пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки  в межах території Ладижинської сільської об’єднаної територіальної громади»(далі – Рішення), набирає чинності – з 01 січня 2021 року.

2. Назва виконавця заходів з відстеження:

Ладижинська сільська рада

3. Цілі прийняття акта

Основними цілями прийняття акту є:

- забезпечення дотримання вимог податкового законодавства України та норм Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» при прийнятті рішень щодо встановлення місцевих податків;

-збільшення дохідної частини сільської об’єднаної територіальної громади  для забезпечення його збалансованості та задоволення нагальних потреб громади;

- встановлення обґрунтованих ставок податку на нерухоме  майно,   відмінне від земельної ділянки, та надання додаткових пільг з його сплати певним категоріям суб’єктів господарювання та громадянам.

4. Строк виконання заходів з відстеження

З 01.07.2020 по 31.07.2020.

5. Тип відстеження

Базове відстеження.

6. Методи одержання результатів відстеження

Статистичний метод.

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Відстеження результативності регуляторного акта здійснювалось відповідно до вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» шляхом збирання та аналізу таких статистичних показників:

  1. План надходжень на 2020 рік по податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, у тому числі по житловій та нежитловій нерухомості.
  2. Фактичні надходження у 2019 році по податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, у тому числі: по житловій та нежитловій нерухомості.
  3. Кількість поданих декларацій юридичними особами – платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.
  4. . Кількість направлених органом адміністрування місцевих податків і зборів розрахунків фізичним особам – громадянам щодо сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за звітний період, у тому числі: по житловій та нежитловій нерухомості.
  5. Ступінь інформованості суб’єктів господарювання та громади про існування даного регуляторного акта

8. Кількісні та якісні значення показників результативності акта

  • Фактичні надходження у 2019 році по податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, у тому числі: по житловій та нежитловій нерухомості, -776.1 тис. грн. План надходжень на 2020 рік по податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, у тому числі по житловій та нежитловій нерухомості, - 767.3 тис.грн. Загальна сума прогнозних надходжень від сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, до бюджету громади у 2021 році – 828,7 тис.грн.
  • Кількість поданих декларацій юридичними особами – платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, - 55 шт.
  • Кількість направлених органом адміністрування місцевих податків і зборів розрахунків фізичним особам – громадянам щодо сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за звітний період, у тому числі: по житловій та нежитловій нерухомості, - 27 шт.
  • Ступінь інформованості суб’єктів господарювання та громади щодо положень акта достатньо високий, проект рішення оприлюднено на офіційному веб-сайті Ладижинської сільської ради https://ladyzhynska-gromada.gov.ua/, проводились обговорення проекту регуляторного акту на засіданні робочої групи з питань реалізації Закону України “Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності” із запрошенням зацікавлених суб’єктів господарювання та засіданнях постійних депутатських комісій.

 

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

За результатом аналізу, отриманих значень показників результативності даного регуляторного акта, можна зробити висновок, що регуляторний акт має високий ступінь досягнення визначених цілей.

Реалізація рішення забезпечить безумовне виконання вимог Податкового кодексу України, прозоре ефективне встановлення ставок та пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, здійснення необхідного контролю за своєчасністю та повнотою проведення платежів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь