Ладижинська сільська територіальна громада
Уманського району Черкаської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги сільгоспвиробників кукурудзи на території Черкаської області

Дата: 27.08.2020 16:21
Кількість переглядів: 563

     

 Фото без описуРезультати аналізу ситуації у сфері виробництва продукції рослинництва сільськогосподарськими підприємствами регіону свідчать, що на даний час актуальним, поміж інших питань, є виявлення на посівних площах кукурудзи Черкаської області небезпечного карантинного шкідника - західного кукурудзяного жука (Diabrotica). За оцінкою експертів, цей шкідник призводить до значних втрат урожаю та фінансових збитків.

       У випадках зафіксованих державними фітосанітарними інспекторами з карантину рослин фактів виявлення карантинного шкідника (у цьому випадку - західного кукурудзяного жука), згідно із Законом України „Про карантин рослин“ (надалі - Закон) на відповідних територіях запроваджуються карантинний режим, а в карантинних зонах здійснюються спеціальні фітосанітарні заходи.

      Так, станом на 01.01.2020, на території Черкаської області, карантинний режим запроваджено на площах 585 га (Звенигородський, Жашківський, Корсунь-Шевченківський, Уманський і Христинівський райони). Протягом 2020 року карантинного шкідника виявлено ще й на площах 400 га Маньківського та на площах 255 га Городищенського районів.

Довідка: за інформацією Держпродспоживслужби України, станом на грудень 2019 року, цей шкідник був виявлений у 610 господарствах усіх форм власності 15 областей, загальна площа зараження становила 123 200 га, кількість карантинних зон становила 306 од.

     Карантинний режим на території декількох районів, району, населеного пункту чи території окремого господарства запроваджується протягом доби з моменту виявлення карантинного організму місцевою державною адміністрацією (відповідно до вимог частин 1 і 2 статті 33 Закону України „Про карантин рослин“)-

      Виконання на відповідній території всіма органами, підприємствами, установами та організаціями, посадовими особами та громадянами розпоряджень, які видані головою місцевої державної адміністрації в межах своїх повноважень, є обов’язковим (частина 2 статті 6 Закону України „Про місцеві державні адміністрації44).

        Крім того, просимо звернути окрему увагу на можливість притягнення до адміністративної відповідальності осіб винних у невиконанні законних вимог Головного державного фітосанітарного інспектора України, головних державних фітосанітарних інспекторів, державних фітосанітарних інспекторів, які здійснюють державний контроль за додержанням законодавства про карантин рослин, а також при створенні перешкод для виконання покладених на них обов'язків (накладення штрафу на громадян від одного до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, стаття 188-26 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

     У випадку виявлення на площах посівів кукурудзи західного кукурудзяного жука (при підозрі на наявність такого шкірна та необхідності його ідентифікувати) сільгоспвиробники можуть звертатись до фахівців з карантину рослин Держпродспоживслужби України

 

 

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь